A continuació us deixem un llistat de 10 consells per a estalviar:

1.- Quan posis una rentadora, rentar en fred o baixar la temperatura, el 90% de la electricitat  que es consumeix es per a escalfar l’aigua. Utilitzar preferiblement el cicles de rentat a 30º o 40 º i evitar els de 90º

2.- Fer una llista de la compra a l’hora d’anar al supermercat, d’aquesta manera en el moment de comprar evitaràs comprar per impuls i coses que són innecessàries que et farien augmentar la despesa.

3.- Comprar marques blanques pot suposar un estalvi de fins al 40% en el pressupost destinat al cistell de la compra .

4.- Aprofitar les promocions i ofertes, i valorar-les abans de comprar, com poden ser els 3×2, els descomptes sobre segones o terceres unitats, o la major quantitat de producte al mateix preu. No obstant, abans de comprar s’ha de valorar personalment el preu de la oferta atenent a la unitat o per Kilograms/litre.

5.- Comparar tarifes de mòbils i packs d’internet + mòbil ens pot ajudar a reduir fins a un 20 % la tarifa mensual, tanmateix és bo contractar el que realment necessitem o que sabem que utilitzarem.

6.- Normalment els bancs cobren una comissió pel manteniment de la llibreta i de les targetes, que a la llarga pot arribar a ser un gran despesa. Comparar productes que ofereixen els bancs per tal de no haver de pagar comissions, mirar bancs online ja que les condicions poder ser més beneficioses.

7.- Substituir les bombetes normals per bombetes de baix consum ens pot suposar un estalvi de fins al 80% de consum energètic i duren 8 vegades més. Tot i que la inversió inicial és superior a la llarga ens permetrà fer un gran estalvi.

8.- Apagar el electrodomèstics i no deixar-los en stand-by (amb la llum vermella encesa) aquest fet ens pot arribar a suposar un estalvi anual de 120€ en la factura de la llum. Comprar electrodomèstic amb eficiència energètica A+++ ja que l’estalvi al llarg del temps és molt elevat

9.- Instalar un termostat en la calefacció i regular amb no més de 20º a l’ hivern, ja que per a cada grau addicional es gastarà aproximadament un 5% més d’energia

10.-  Importantíssim!!!  Intentar no accedir a microcrèdits o microprèstecs. Recórrer com a solució als problemes de liquiditat a les targes de crèdit o als préstecs ràpids, no és una solució, ja que augmentem l’ espiral de deute amb els interessos acumulats.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

SEU CENTRAL Rambla Santa Mónica, 10 08002 Barcelona T: 934 546 776

Consultes gratuïtes
[]
1 Step 1

Consultes gratuites

Nom
Detalls
0 / 300
Accepto les condicionspick one!
Previous
Next
Consultes gratuïtes
[]
1 Step 1

Consultes gratuites

Nom
Detalls
0 / 300
Accepto les condicionspick one!
Previous
Next

Amb el suport de:

El nostre horari Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h Divendres 9.30h a 14h ucc@consumidors.org