ACCIÓ COL·LECTIVA PER DANYS I PERJUDICIS A VOLKSWAGEN.

A VOLKSWAGEN li ha explotat una bomba a les mans: la manipulació de les emissions quan aquestes eren revisades.

Els vehicles dièsel amb motor EU5 de la gamma EA189 són els afectats pel fenomen conegut com a ‘DIESELGATE’.

El tema en qüestió es troba en la instal·lació d’un software que actuava quan se li feia una inspecció al vehicle comprovant les emissions que tenia, reduint aquestes solament en el moment precís de la inspecció i essent més elevades en la conducció del dia a dia.

Amb aquest fet, on es veu clarament intencionalitat, Volkswagen es va lucrar en les característiques de la fitxa tècnica dels vehicles afectats, podent definir la situació com a FRAU.

A partir d’aquí, per molt que Volkswagen posi de la seva part, no treu que hagi incomplert amb la seva part del contracte. A més de vulnerar el dret a la informació correcta del producte i dels interessos econòmics i socials del consumidor, induint a error o confusió a aquest mateix.

Podeu consultar si el vehicle està afectat des dels links següents:

VOLKSWAGENSEATAUDISKODA

Quan donin una solució, segurament serà portar el vehicle al taller, la reparació o substitució de components per resoldre el problema de les emissions no ha de suposar cap cost per al consumidor. A més, tindrem el dret de demanar un cotxe de substitució (cortesia) mentre el taller es quedi amb el nostre.

En el supòsit en que les modificacions necessàries al vehicle comportessin una pèrdua de qualitat, el consumidor podria demanar una indemnització en virtut de la vulneració dels interessos econòmics i socials del consumidor en el moment d’efectuar la compra.

Aquesta indemnització dependrà de l’afectació al vehicle que podrien anar des d’una indemnització pels danys i perjudicis causats únicament, la devolució d’una part proporcional de  l’ import pagat pel vehicle en proporció a la potència perduda o a l’ increment de consum, o en casos molt extrems la substitució per un vehicle nou.

Si una de les 4 marques t’ha confirmat que el teu vehicle s’ha vist afectat, des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC posem a disposició un *formulari per demanar danys i perjudicis. Traslladarem tots els casos rebuts al servei jurídic dels nostres advocats col·laboradors.

Motius pels quals es poden demanar danys i perjudicis?            

– Pèrdua de potència

– Augment del consum

– Incompliment contractual

– Altres.

* Per obtenir el formulari enviar un correu a: ucc@consumidors.org

VOLS ESTAR AL DIA?

i rebre les nostres notícies gratuïtament.

SEU CENTRAL Rambla Santa Mónica, 10 08002 Barcelona T: 934 546 776

Consultes gratuïtes
[]
1 Step 1

Consultes gratuites

Nom
Detalls
0 / 300
Accepto les condicionspick one!
Previous
Next
Consultes gratuïtes
[]
1 Step 1

Consultes gratuites

Nom
Detalls
0 / 300
Accepto les condicionspick one!
Previous
Next

Amb el suport de:

El nostre horari Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h Divendres 9.30h a 14h ucc@consumidors.org