Apei i la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC firmen un conveni que protegeix al consumidor contra les clàusules abusives.

La Unió de Consumidors de Catalunya-UCC i la Asociación Profesional de Expertos Inmobiliarios (Apei) subscriuen un conveni de col·laboració orientat a garantir la protecció dels drets dels consumidors en la seva relació amb les agencies immobiliàries.

L’aspecte fonamental d’aquest conveni és que les agencies adherides treballaran amb uns models de contractes (compravenda, lloguer, mediació, mandat i fulls de visita) que, a més d’adequats a la llei, estan pactats amb la UCC. Aquest fet, aporta, per un costat, la seguretat pel consumidor de que els contractes no contindran cap tipus de clàusula abusiva o ambigüitats d’interpretació. I, per l’altre costat, pels agents immobiliaris suposa una garantia de solvència professional, compromís amb el consumidor i transparència.

firma conveni

El conveni també preveu l’adhesió al Sistema Arbitral de Consumo per part de les agencies immobiliàries. Es tracta d’un sistema voluntari, gratuït, executiu i objectiu de resolució de conflictes de caràcter civil o mercantil on existeixi una relació de consum. Les immobiliàries adherides a aquest conveni exhibiran un distintiu a través del qual els consumidors identificaran que l’establiment ofereix aquestes garanties de protecció als consumidors i transparència.

Pel president de la Apei, “la nostra intenció és agrupar als mediadors immobiliaris seriosos, que treballen sense perdre de vista els drets dels clients i que es preocupen per aportar un bon assessorament”. El president afegeix que “nosaltres no creem agents sinó que volem agrupar als professionals consolidats, per això demanem que al menys tinguin quatre anys d’experiència en el sector”. L’Apei agrupa a professionals de la mediació immobiliària de totes les activitats com la compravenda de propietats, la intermediació de lloguers, valoracions, etc.

Per la seva part, la UCC va ser creada al 1983, inicialment, com organització de consumidors generalista i, posteriorment, especialitzada en serveis. Al 1988, la UCC va ser declarada pel Govern de la Generalitat de Catalunya com l’associació de consumidors més representativa, i forma part de la Permanent del Consell de Persones consumidores i usuàries de Catalunya.

VOLS ESTAR AL DIA?

i rebre les nostres notícies gratuïtament.

SEU CENTRAL Rambla Santa Mónica, 10 08002 Barcelona T: 934 546 776

Consultes gratuïtes
[]
1 Step 1

Consultes gratuites

Nom
Detalls
0 / 300
Accepto les condicionspick one!
Previous
Next
Consultes gratuïtes
[]
1 Step 1

Consultes gratuites

Nom
Detalls
0 / 300
Accepto les condicionspick one!
Previous
Next

Amb el suport de:

El nostre horari Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h Divendres 9.30h a 14h ucc@consumidors.org