La Unió de Consumidors de Catalunya-UCC engega una campanya per a que els afectats per les clàusules sòl puguin eliminar-la de la seva hipoteca i puguin recuperar els diners.

Què és la clàusula sòl?

La clàusula sòl indica un mínim a pagar a les quotes de la hipoteca, tot i que els interessos estàndards que s’hagin acordat amb el banc estiguin per sota.

Aquesta clàusula sòl es troba en el redactat del préstec bancari. Per localitzar-la(*), s’han de buscar conceptes com ‘límits a l’aplicació de l’interès variable’, tipus d’interès variable’ o ‘límit de la variabilitat’.

* Si teniu dubtes, ens podeu enviar l’escriptura de la hipoteca i un dels nostres tècnics es revisarà el document per indicar-vos si la clàusula sòl està inclosa o no i, per tant, poder reclamar.

casa+logoucc

Com eliminar la clàusula sòl?

Si ets un dels afectats per les clàusules sòl, no dubtis a reclamar el què és teu. Posa’t en contacte amb nosaltres i seguirem el procediment legal pertinent per eliminar la clàusula i reclamar els imports cobrats de més indegudament per l’entitat.

Com ho farem?

En primer lloc, ens revisarem la hipoteca i farem un estudi previ del que l’entitat ha estat cobrant de més  durant aquests períodes. Seguidament, portarem cada cas de forma individual davant la justicia a través d’una demanda.

Quin cost pot tenir la demanda?

Al tractar-se de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, en benefici dels interessos generals dels consumidors, ajustem els imports al que realment costa el procediment. Per aquest motiu, s’haurà d’abonar una provisió de fons mínima i, en cas de sentència favorable, l’associació es quedarà un petit percentatge per despeses de representació.

NO HO DUBTIS, I INFORMA’T!!

IMPORTANT!!

Hi ha bancs que t’eliminen la clàusula sòl però no et retornen les quantitats i a canvi et modifiquen la hipoteca. Aneu amb compte i consulteu-nos si és necessari.

Es recomana no firmar cap tipus de full procedent del mateix banc on se us limitin els drets a reclamar.

Contacte:

Telèfon – 93 454 67 76
Email – ucc@consumidors.org