Victòria pels consumidors d’Estats Units, Volkwagen ha acceptat compensar als consumidors americans que tinguessin un automòbil diésel equipat amb el “xip trucat”. La suma compensatòria serà de 10.000 dòlars per cadascú.

El tracte inclou una oferta de recompra dels cotxes afectats més el pagament d’una compensació pels propietaris dels cotxes afectats. A més, Volkswagen ha acceptat pagar 2.7 billons de dòlars a una fundació del govern dels Estats Units en compensació per l’impacte medioambiental que els seus cotxes han tingut, i també 2 billons de dòlars pel suport financer de projectes relacionats amb vehicles menys contaminants.

El tracte que ofereix Volkswagen només està disponible pels consumidors d’Estats Units, ja que Volkswagen no està oferint res a la resta dels més de deu milions de propietaris de cotxes diésel de la resta del món.

Amanda Long, Directora General dels Consumidors Internacionals, va dir: “L’escàndol d’emissions de Volkswagen va afectar a milions de consumidors que van comprar els seu vehicles a països arreu del món. Volkswagen al compensar només als consumidors d’Estats Units, està insultant als més de deu milions de consumidors que no van comprar el seu vehicle a Estats Units i que, com la mateixa Volkswagen va admetre, tenen incorporat el seu xip trucat. Volkswagen ha d’acabar amb aquest doble estàndard i tractar a tots els consumidors per igual, sense importar de quin país provenen.”

Membres del CI s’han involucrat a aconseguir que Volkswagen pagui una compensació a tots els consumidors que van comprar el seu vehicle defectuós. Volkswagen per la seva banda es nega a respondre les seves trucades.

Un número de membres del CI han emprès accions legals contra Volkswagen als seus països com per exemple Altroconsumo (Itàlia) i Test-Achats (Bèlgica). BEUC, la Organització Europea de Consumidors, també està treballant amb els membres del CI per a decidir les següents passes a seguir.

Consumidors Internacionals també estarà recolzant als membres del CI per a tot el món per assegurar als consumidors que s’han vist afectats per l’escàndol de les emissions que seran tractats justament.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC seguim amb el procediment iniciat, esperant noticies de l’Audiència Nacional. Quan tinguem novetats informarem als adherits degudament.