Aquest matí, la Justícia Europea ha declarat incompatible amb el dret comunitari la decisió del Tribunal Suprem de limitar els efectes retroactius de la devolució de les clàusules sòl quan aquestes van ser declarades abusives i nul·les al maig del 2014, donant així una bona noticia a 3 milions de consumidors que tenen contractades hipoteques amb clàusules sòl.

Així doncs, els bancs hauran de retornar TOT el que van cobrar de més en virtut d’aquestes clàusules, podent arribar fins a 7.500 milions d’euros en total, segons algunes estimacions fetes.

Vers aquesta decisió ja no és possible recurs.

SI TENS UNA HIPOTECA AMB CLÀUSULA SÒL, O VOLS QUE TE LA REVISEM, TRUCA’NS AL 93 454 67 76 O ENVIA’NS UN EMAIL A UCC@CONSUMIDORS.ORG.

T’INFORMAREM DE COM ACTUAR PER A RECUPERAR ELS TEUS DINERS!!

Les clàusules sòl es trobaven incloses a moltes de les hipoteques a tipus d’interés variable que van ser firmades durant els anys de la bombolla a Espanya i evitaven als seus titulars poder beneficiar-se de rebaixes per sota d’un llindar predeterminat. El Tribunal Suprem va declarar el 9 de maig del 2013 que aquestes clàusules eren abusives ja que els consumidors no havien estat degudament informats de les implicacions que tenien. Tot i així, al·legant raons d’estabilitat financera, va decidir limitar en el temps els efectes d’aquesta declaració, de manera que els bancs només havien de retornar als clients les quantitats cobrades de més a partir de la data en que va dictar sentència.

ARA AMB AQUESTA SENTÈNCIA ELS CONSUMIDORS PODEN RECLAMAR EL QUE REALMENT ÉS SEU DES DE L’INICI!!!