A principis de l’any que ve, més concretament l’1 de gener del 2019, estarà en vigor una nova llei, la qual obliga a deixar enrere l’antic comptador i donar pas a un de nou.

Tots aquells aparells de mesura de l’aigua que tinguin més de 12 anys quedaran obsolets i serà obligat per llei a canviar-los. Però no tot s’ha de fer d’avui per demà, tindrem  3 anys per canviar-lo, amb una ampliació de 2 anys més; així que no cal córrer.

Un dels punts d’aquesta llei, indica que ha de ser el propietari del comptador qui ha de fer el canvi.

Com tota obligació, el seu incompliment comporta una penalització. En aquest cas multes de fins a 5000€ que haurà d’assumir el titular del comptador.

Canvis substancials

Els canvis mai són sense cap motiu, en aquest cas permetrà un major control de l’aigua, el que es pot traduir com un major control del nostre consum, si més no, més just fent-nos pagar el que realment hem consumit.

 “L’estalvi potencial d’una família per canviar el comptador és del 15% anual, considerant que una família mitjana gasta uns 225 euros a l’any”

Ignacio Abati, Director General de ISTA Espanya.
Com puc saber si el comptador és meu o de lloguer?

Oblideu-vos de mirar la factura de l’aigua per buscar un import de arrendament del comptador perquè no hi apareixerà, només heu de buscar a la factura el telèfon d’atenció al client que disposen. Recordeu que ha de ser un 900 (telèfon d’atenció gratuïta).

Si truqueu, la mateixa companyia us ha d’informar de si el comptador que mesura el consum de la vostra casa és de propietat o de lloguer. I si és de lloguer la mateixa companyia ha de garantir el manteniment del aparell.

En cas de que el comptador sigui de propietat del titular de la línia aquest s’haurà de posar en contacte amb la seva companyia distribuïdora per fer el canvia de dispositiu.

Consell de la UCC

Com a associació que ens dediquem a la defensa dels drets del consumidors i al seu assessorament en temes de consum, aconsellem que per minimitzar el nivell de preocupacions, mal de caps i trucades infinites, opteu pel lloguer de l’aparell, ja que us estalviareu problemes de cara al manteniment d’aquests.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions