Noticies

La Mercè, festa i VAGUES

Com tothom ja sap s’apropen les festes de la Mercè, unes festes on hi ha molts barcelonins i barcelonines que aprofiten que la ciutat està de festa per marxar a fer una escapada fora, ja que molts comerços i empreses aprofiten que aquest any el dia festiu cau en dimarts per fer un pont llarg.

Quan les empreses en tanquen en banda

Per sort, moltes són les empreses adherides al sistema arbitral de consum, en concret unes 8628 que aposten per les bones pràctiques de resolució de conflictes. Però n’hi ha moltes més que no ho fan. I que tot i no estar adherides, neguen la possibilitat de sotmetre al sistema arbitral per resoldre una qüestió que prèviament s’han negat a resoldre.

Projecte MDC

Quan es parla de millores de cara al consumidor moltes vegades no sabem d’on surten, si és que una persona s’ha il·luminat i ha tingut una idea revolucionaria que canviarà tots els paradigmes del consum de masses.
Doncs generalment acostuma a sortir de col·laboracions i fòrums entre universitats, empreses i professionals del món consumerista. Una feina feta a sis mans, on s’orquestren noves línies d’actuació, noves maneres de fer i sobretot el respecte i la transparència vers a les consumidores final.

Un regal de reis amb retard.

El Pishing és una pràctica freqüent dels cyber delinqüents, en la qual consisteix en la usurpació de la identitat digital d’una persona per poder operar amb les seves dades bancaries.

Vull que se’m tornin els diners!!!

A totes i a tots hem recorregut a la frase “vull de se’m tornin els diners” quan tenim algun problema amb alguna compra, i per nosaltres com a persones consumidores és habitual fer-la servir com a expressió de queixa o mostra de disconformitat quan un producte està defectuós.
Doncs hem de saber que no sempre se’ns pot retornar els diners ja que no sempre la empresa venedora està obligada a retornar l’import pagat per un producte.

Com gaudir d’una bona revetlla de Sant Joan?

Ja queda molt poc perquè arribi una de les diades més esperades per tots, i sobretot per les nenes i nens, ja que significa l’adéu de les classes i poder tira molts petards.
Per poder tenir una bona festa hi ha molts aspectes que hem de tenir en compte, com pot ser el tipus de petards, les fogueres dels barris o pobles, els típics sopars, vaja el que vindria a ser una gran revetlla.

Brindem per la seguretat a l’elaboració de cervesa a petita escala.

Actualment la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC estem participant en el Grup de Treball amb Consumidors i Usuaris de la Generalitat de Catalunya, on el passat dia 27 de maig, els nostres representants Salvador Domínguez (President) i la Katy Rus (coordinadora) van assistir a una visita a les instal·lacions de l’empresa AS Cervesa, on els van mostrar juntament amb les altres representants del grup de treball els requisits tècnics que han de passar per poder elaborar la seva cervesa artesana.

5 consells per comprar per internet

Un 25 d’octubre d’ara fa 14 anys es va celebrar per primera vegada el Dia d’Internet a nivell internacional. Va néixer a Espanya a rel d’una iniciativa de l’Associació d’Usuaris d’Internet juntament amb Internet Socity. Un més tard, la ONU va declara el dia 17 de maig Dia Mundial de la Societat de la Informació, que poc temps després va esdevenir com el Dia d’Internet.

La UCC està a Youtube

La UCC ha obert un canal de Youtube per recollir les intervencions fetes als mitjans i penjar nous formats de vídeos per resoldre dubtes i poder-vos donar més informació del món del consum.

La gran baixada del pa.

La compra de pa, tot el que cal saber. El panarra està en perill d'extinció. Aquesta espècie acostumada a remullar tots els plats amb la seva llesca de pa, la que no compren un esmorzar com cal sense el seu bon entrepà, o que el tomàquet el considera el seu millor...

Sant Jordi, un reflex del consum

T’has trobat algun 23 d’abril que t’han regalat un llibre i no t’agrada, o has comprat un i després has vist que estava en mal estat? Doncs en aquest article t’expliquem de manera resumida quins ítems han de complir les paradetes de la diada de Sant Jordi.

5 Consells senzill per protegir casa teva per vacances

És a la tornada de vacances quan es registren més robatoris a domicilis a les comissaries, fet perfectament normal, ja que és en el període de vacances és quan més robatoris pateixen les llars de tot el país.
A continuació us deixem 5 consells pràctics i senzills perquè els podeu posar en practica aquestes vacances, i tingueu la vostra casa una mica més protegida.

Nou etiquetatge eficient per electrodomèstics al 2021

Aquest nou etiquetatge s’implantarà a partir del març de 2021. A més a més, alguns electrodomèstics també mostraran altres dades com l’aigua que utilitza en cada cicle de rentada, la capacitat d’emmagatzematge o el soroll que pot emetre, entre molts altres. També inclouran uns pictogrames els quals ens ajudaran a decidir quin electrodomèstic comprar.

Comerç de proximitat, una aposta segura

El passat 10 d’abril de 2019, els treballadors de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC han celebrat un dinar d’empresa a un comerç de proximitat, proper de l’oficina central, anomenat Casa Lola. El seu Director, Lorenzo ha estat molt agraït que una Associació de...

Sistema Arbitral de Consum, suma i sigue

Reunió entre la UCC, l'Agencia Catalana del Consum i l’Associació Professional d’Experts Immobiliaris. La UCC apropa als experts immobiliaris a l'Agencia Catalana de Consum per adherir-se al sistema arbitral de consum, sempre per millorar la qualitat del servei als...

Recuperem més de 2000€

No fa més d’una setmana ens va entrar una reclamació sobre uns bitllets de tren.
Es tractava d’un Trajecte Barcelona – Madrid, durant una hora i mitja, el tren va estar parat i per tant va arribar tard al seu destí.
Davant de la proposta de mediació fet, la empresa en qüestió va abonar a la consumidora el 50% del cost del seu bitllet, i un 25% com a indemnització referent al servei de cafeteria. Sumant un total de 2250€.
Aquesta només és un dels casos que diàriament revistem i treballem perquè les consumidores com vosaltres pugueu defensar els vostres drets.

Curs sobre la mediació en consum avançada.

El passat dia 1 d'abril va finalitzar el curs sobre la mediació en consum avançada, organitzat per l'Agència Catalana de Consum en col·laboració de la Diputació de Barcelona. La Unió de Consumidors de Catalunya-UCC va ser-hi per partida doble, amb l'assistència de...

Objectiu 90

Palletes de begudes, bastonets, coberts de plàstic i alguns envasos de suro blanc quedaran eliminats per al 2021, mentre que el 90% de les ampolles hauran de ser recollides selectivament en el 2025.

Tot el que cal saber sobre les garanties

Moltes vegades quan anem a comprar productes bàsics d’ús quotidià, ens oblidem que estem adquirint un producte nou, i que per tant, adquirint amb ell uns drets.
Parlant en termes legals existeixen dos tipus de garanties, per una banda la garantia legal i per l’altre la comercial. La principal diferencies entre les dues, es tracta de l’obligatorietat de ser aplicada. Mentre que la primera, la garantia legal, tots els productes del mercat l’han de tenir, la segona, la garantia comercial, cada establiment o fabricant és lliure d’oferir-la.

“La normativa española sobre propagación de incendios por fachada es deficiente”

“La normativa española sobre propagación de incendios por fachada es deficiente y necesita una revisión ya que no distingue los medios de protección, según las tipologías de fachada, y la clasificación de reacción al fuego de productos y materiales es de las más permisivas”. Ésta es una de las conclusiones del documento técnico elaborado por diferentes expertos y coordinado desde la Comisión de Seguridad de Enginyers Industrials de Catalunya presentado recientemente en la sede de Enginyers.

La Cervesa Artesana passa el cap de setmana a Barcelona

Aquest cap de setmana del 15, 16 i 17 de març, se celebra la vuitena edició del Barcelona Beer Festival, un esdeveniment que cap apassionat de la cervesa es vol perdre.
Per tercer any consecutiu, l’esdeveniment de cervesa artesanal més important del sud d’Europa se celebrarà al recinte firal La Farga de l’Hospitalet de Llobregat.

Dia Mundial del Consumidor

Avui, 15 de març de 2019, cel·lebrem el Dia Mundial del Consumidor juntament amb tots vosaltres.
És per això que des de l’Unió de Consumidors de Catalunya-UCC us desitgem un feliç Dia Mundial del Consumidor 2019, i us animem a exercir un consum responsable.

Com estalviar 1.200 euros en la seva factura de la llar?

La calefacció és la partida que suposa el major consum dins de la llar, sent responsable de casi la meitat del consum.
Davant aquest panorama, s’obre un ampli repertori d’alternatives que permeten reduir el consum i mantenir el mateix nivell de confort en la llar en cadascuna d’aquestes àrees, permetent un estalvi de més de 1.200 euros a l’any.

TORNA CABIFY!

Després de que passes la lluita entre Taxis i les empreses VTC i que provoqués que Cabify marxés i no operessin a Barcelona, finalment ha tornat! La companyia de mobilitat ha decidit canviar el seu model de negoci i acceptar que el la Generalitat va proposar. A partir...

Telefònica i el Manifest per un nou Pacte Digital:

Telefónica proposa un nou Pacte Digital per a apoderar als ciutadans i aposta per un enfocament de la digitalització centrat en les persones. Aquesta idea sorgeix de la necessitat d’aconseguir solucions col·laboratives i fomentar el debat públic per a renegociar, redefinir i reafirmar els valors comuns d’un futur digital sostenible.

40 anys d’AFELMA

Entre els temes que es van tractar destacaven l’eficiència energètica i com els nous materials poden facilitar-la a l’hora de climatitzar un immoble nou o reformat; també destacava com poden fer més respectuosa amb el medi ambient la fabricació d’aquest tipus de material aïllant; i finalment com pot repercutir directa i indirectament amb el consumidor i amb la societat en què vivim.

2022 any nou, comptador nou

A principis de l’any que ve, més concretament l’1 de gener del 2019, estarà en vigor una nova llei, la qual obliga a deixar enrere l’antic comptador i donar pas a un de nou. Tots aquells aparells de mesura de l’aigua que tinguin més de 12 anys quedaran obsolets i serà...

Fer llet, ja no és només munyir la vaca.

Els consumidors, podrem veure, de forma total, l’origen d’on s’ha munyit, i on s’ha processat i transformat. Fet que afavoreix a la tria d’una marca o una altra, fent així que el consumidor tingui més informació per escollir millor.

WhatsApp ha arribat a la UCC

Posem el cas de que anem a comprar al supermercat del costat de casa i teniu un dubte sobre que predomina, el preu de l’etiqueta del producte o el que marca el ordinador, o el que marca la estanteria?, dons ara ens podràs consultar directament i enviar-nos una foto i així et podrem resoldre el dubte.

Resultats enquesta consum al nadal

El passat mes de Desembre la Unió de Consumidors de Catalunya –UCC va realitzar un estudi on es plantejaven temes que afecten directament al consum en l’època de Festes de Nadal i Reis.

Recomanacions per a les rebaixes

Tot i que no es obligatori per a l’empresari fer rebaixes, s’apropa la data del període habitual de rebaixes d’hivern, és per aquest motiu que alguns establiments ja han començat a fer rebaixes

Presentació revista CONSUMIDORS.ORG

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC us convidem a l’acte de presentació de la REVISTA CONSUMIDORS.ORG que es durà a terme el divendres dia 14 de desembre, a les 10h a la Sala de les Columnes de la Rbla. Santa Mònica nº 10.

Recomanacions pel Black Friday

DEFINICIÓ El Black Friday és una tradició que ha vingut des dels Estats Units com Halloween (Castanyada) o el Pare Noel (Santa Claus) i va arribar al nostre país fa uns 6 anys, els quals a l’inici no tenia gaire repercussió mediàtica. El Black Friday s'ha convertit en...

Així és la qualitat de la nostra banda ampla

Només MOVISTAR supera els 7 punts i EUSKATEL s’apropa a ells (6,91). La resta de Grups no arriba als 6 punts.
La Banda Ampla Mòbil arrossega als Grups VODAFONE, ORANGE I MÁSMÓVIL; a R i TELECABLE.
VODAFONE multiplica per 3,6 les reclamacions de MOVISTAR sobre serveis convergents, que reuneixen el 80% d l’oferta de Banda Ampla de les llars.
Els cabals de descàrrega i pujades d’EUSCATEL, R i TELECABLE entre el 80 i el 90%.

15 a 13?

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC no trobem cap paraula que encaixi amb la situació que s’ha viscut amb l’ AJD per aquest motiu el títol de la present serà numèric. Tenen molt a veure el números amb el que realment s’ha viscut? Doncs sembla que en tenen...

Advertim del caos als jutjats únics provincials per clàusules abusives.

L’Acord del 25 de maig del 2017, de la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial, atribueix a determinats jutjats, de caire PROVINCIAL, per a que de manera exclusiva i NO EXCLOENT coneguin de la matèria relativa a les condicions generals incloses a contractes de finançament amb garanties reals immobiliàries, el prestatari el qual sigui una persona física.

FORTNITE: compte amb les estafes

Després de l’advertència d’alguns dels nostres associats creiem necessari fer difusió d’aquesta notícia ja que en breu començarà la sisena temporada i el nombre d’usuaris afectats es pot veure incrementat

Reunió amb ADCOIN i UCU

A finals de juliol, vam rebre a la seu de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC a Victoria Postiguillo i a Exequiel Vergara, representants de Usuarios y Consumidores Unidos (UCU) i Acción y Defensa del Consumidor e Inquilino (ADCOIN). Són dues associacions d'àmbit...

RYANAIR SEGUEIX ACTUANT AMB TOTAL IMPUNITAT

Ryanair ha tret una nova política en l’equipatge que serà efectiva a partir del 01 de Novembre de 2018,  mitjançant aquesta nova política els consumidors i usuaris únicament podran pujar a l’avió una bossa petita  de 40cm x 20cm x 25cm.

Canvi d’etiquetes a les benzineres.

Després de l’aparició de les etiquetes per a la classificació dels vehicles segons el nivell d’emissions, ara li toca el canvi a les etiquetes identificadores del carburant a les benzineres.
Amb aquest canvi, es vol ajudar als usuaris, donant-li’s més informació, degut al canvi constant del mercat automobilístic i a la varietat de combustibles que no para de créixer.

BEU LLET CRUA AMB SEGURETAT

La llet crua té virtuts com ara el sabor, la textura o l’olor. Tot i això, la llet crua, per l’especial composició que té, pot contenir bacteris perjudicials per a la salut, especialment Salmonel·la, Campylobacter i Escherichia coli.

Consells de seguretat per als mòbils

Ja ens trobem a l’ estiu i has d’ anar en compte amb els robatoris de mòbils, i  per aquest motiu els Mossos d’ Esquadra ens donen els següents consells: Quan adquireixis un nou terminal... Guarda el número de l’IMEI, el necessitaràs  en el cas de pèrdua o robatori....

Formulari per cancel·lar préstec d’iDental

Si ets un dels afectats pel tancament d’alguna de les oficines d’iDental pots llegir la notícia que vam publicar AQUI. 

A més, des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC posem a disposició dels afectats un formulari per a sol·licitar la cancel·lació del deute, ja que l’empresa prestadora del servei no ha complert part del contracte.

Rehabilita conscientment.

Rehabilitar és necessari per estalviar energia, protegir-se vers el soroll o millorar la seguretat. Però si has de rehabilitar, fes una rehabilitació intel·ligent que millori la teva qualitat de vida.

4ª Jornada: “Alimentació i Nutrició”.

Seguint amb el II Cicle de Conferències sobre Alimentació i Salut Responsable, us informem que la propera jornada, tindrà lloc aquest dimarts dia 12 de juny a l’ HOSPITALET DE LLOBREGAT, al Centre Metropolità Tecla Sala, a l’ Avinguda Josep Tarradellas i Joan, nº 44.

Ràpida reacció de Mercadona.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC volem agrair la ràpida actuació de Mercadona envers a la retirada d’un producte al qual s’ha li han detectat petites traces de llet de vaca. A més, el distribuidor ens ha fet arribar aquesta informació per a que en fem difusió i pugui arribar al màxim nombre de ciutadans.

iDental, un tancament esperat..

Això ja podia fer sospitar una mica de la situació, fos per volum de feina o perquè es prioritzava contractar els serveis, en lloc d’acabar-los, ja que d’aquesta manera la facturació pujava, a coneixença del que tard o d’hora acabaria passant: el tancament definitiu.

DIA MUNDIAL DEL RECICLATGE

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, aprofitant la commemoració del Dia Mundial del Reciclatge, volem reivindicar la necessitat de rebre la informació clara i transparent de les polítiques de gestió de residus. D’aquesta manera, el consumidor pot ser conscient de que l’esforç i la dedicació en la separació de residus al seu domicili és rentable i beneficiós pel medi ambient.

DIA MUNDIAL D’INTERNET

El Dia Mundial d’Internet és una efemèride que es celebra cada 17 de maig. Per primera vegada es va celebrar el 25 d’octubre de 2005 perquè commemorava la creació de la Unió Internacional de Telecomunicacions. Més endavant, la Cimera Mundial de la Societat de la Informació que es va celebrar a Tunis a finals del 2005, va decidir proposar a l’ONU que el 17 de maig fos el Dia Mundial de la Societat de la Informació. Així doncs, el Dia Mundial d’Internet (que inicialment era el 25 d’octubre) es va moure i fixar finalment pel 17 de maig.

La UCC visita Mercabarna.

La Unió de Consumidors de Catalunya-UCC va visitar, el passat 26 d’abril per invitació de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), juntament amb la Unió de Pagesos i altres associacions de consumidors, les instal·lacions de Mercabarna, més concretament el Mercat de la fruita i l’hortalissa.

Vaga dels pilots de Vueling.

Els pilots de la companyia Vueling van convocar una vaga de 24 hores pels dies 25 i 26 d’abril. A més, aquesta vaga també inclou els dies 3 i 4 de maig.Per tant, si teniu reserves per a aquestes dates:

NOVETATS EN LA REGULACIÓ DELS VIATGES COMBINATS: MÉS PROTECCIÓ PER ALS CONSUMIDORS

Amb la transposició de la la Directiva (UE) 2015/2302 s’incrementa la protecció dels viatgers, contempla la nova forma de contractació a través d’Internet, alhora que augmenta la transparència, introdueix nous conceptes i amplia l’àmbit d’aplicació als serveis de viatge vinculats, cobrint les llacunes legislatives existents.

Acte dia 15 de març.

El passat dia 15 de març, des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, vam celebrar el Dia Mundial del Consumidor, encetant el II Cicle de Conferències sobre Alimentació i Salut Responsable. La 1ª Jornada anava centrada a tractar un tema tan delicat com el...

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

SEU CENTRAL Rambla Santa Mónica, 10 08002 Barcelona T: 934 546 776

Consultes gratuïtes
[]
1 Step 1

Consultes gratuites

Nom
Detalls
0 / 300
Accepto les condicionspick one!
Previous
Next
Consultes gratuïtes
[]
1 Step 1

Consultes gratuites

Nom
Detalls
0 / 300
Accepto les condicionspick one!
Previous
Next

Amb el suport de:

El nostre horari Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h Divendres 9.30h a 14h ucc@consumidors.org