Un 25 d’octubre d’ara fa 14 anys es va celebrar per primera vegada el Dia d’Internet a nivell internacional. Va néixer a Espanya a rel d’una iniciativa de l’Associació d’Usuaris d’Internet juntament amb Internet Socity. Un més tard, la ONU va declara el dia 17 de maig Dia Mundial de la Societat de la Informació, que poc temps després va esdevenir com el Dia d’Internet.

Aquest dia es caracteritza entre altres coses per ser un dia on la immensa majoria de botiges on-line aprofiten per fer descomptes als seus productes. A continuació us deixem amb 5 consells a tenir en compte a l’hora de comprar per internet

1 -Escolliu un comerç electrònic segur i de confiança. Abans de comprar-hi, feu aquestes comprovacions:

  • Mireu que disposi d’un web mínimament acurat amb dades de contacte, informació suficient sobre els productes i condicions totalment clares pel que fa als sistemes de pagament i d’enviament.
  • Busqueu a la xarxa l’opinió d’altres consumidors sobre aquella empresa.
  • Compareu preus i si detecteu diferències molt grans, desconfieu-ne, ja que podria tractar-se d’un cas de falsificació o d’un intent d’estafa.
  • L’adreça de la pàgina ha de canviar d’http a https i en la part inferior del navegador ha d’aparèixer el dibuix d’un cadenat tancat.
  • Si compreu entrades per a espectacles o concerts, feu-ho només en els portals dels distribuïdors oficials.

2- No accediu a botigues virtuals des d’enllaços que us arribin per missatge o per correu electrònic. És més segur escriure directament l’adreça en el navegador.

3- També podeu guardar en els vostres favorits del navegador les adreces dels comerços electrònics que useu amb més freqüència. Així evitareu accedir per error en dominis fraudulents que pretenen simular els originals usant noms semblants.

4- Eviteu fer compres des d’ordinadors públics i xarxes Wi-Fi obertes (sense contrasenya).

5- Tingueu en compte que si compreu en botigues virtuals amb seu fora de la Unió Europea i teniu cap problema, la situació podria ser més complexa i difícil de resoldre.

Des de la Ununió de Condsumidors de Catalunya-UCC volem donar-vos eines per tal de que pogue fer compres segures per internet.
Només afegir, MOLT BON DIA D’INTERNET.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions