És a la tornada de vacances quan es registren més robatoris a domicilis a les comissaries, fet perfectament normal, ja que és en el període de vacances és quan més robatoris pateixen les llars de tot el país.
A continuació us deixem 5 consells pràctics i senzills perquè els podeu posar en practica aquestes vacances, i tingueu la vostra casa una mica més protegida.

1. No hi som per vacances!!!
Existeixen sistemes que, connectats a un telèfon intel·ligent o tablet, permeten encendre i apagar llums o pujar o baixar persianes a distància. Si el teu habitatge no compta amb aquest tipus de sistemes domòtics, pots simular la teva presència sense baixar la persiana del tot o deixant alguna bombeta de baix consum encesa. Altres opcions són els llums que s’encenen gràcies a sensors fotoelèctrics o les llums amb temporitzador, que el seu encès podràs programar abans d’anar-te.
Aquests tipus de productes, són un molt bon sistema per simular la presencia de persones dintre la llar. Poden trobar temporitzadors molt econòmics a totes les ferreteries.

2. Visca El postureig
A totes ens agrada mostrar a les nostres amistats l’increïble que és el nostre destí de vacances i fer que es morin d’enveja. Perquè no ens enganyem el postureig està a l’ordre del dia, i qui més qui menys en fa.
És difícil resistir la temptació de penjar fotos en les nostres xarxes socials quan estem relaxats a la platja. No obstant això, la publicació d’aquestes imatges és una clara evidència que la teva casa està desprotegida. Pren-te un moment per a revisar la configuració de privacitat de tots els teus perfils socials. Assegura’t que comparteixes aquesta informació sensible solo amb amics del teu més absoluta confiança.

3. Quan la teva casa és l’objectiu
Les bandes professionals no actuen a l’atzar. Passen setmanes observant el comportament dels habitants d’un edifici, aprenent les seves rutines i anotant les hores en les quals es produeixen les absències més prolongades. Les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat han descobert alguns dels seus trucs per a “marcar” habitatges susceptibles de ser desvalisades: vaselina en els espiells, petits plàstics a la porta, símbols en el porter, etc.
Alerta, si veus alguna que altra marca estranya al portal de casa teva, o als voltants?, no ho dubtis ni un moment, truca a la policia i ells t’ajudaran.

4. Una petita inversió
Instal·lar una alarma no està dins de les possibilitats econòmiques de la gran majoria. És cert que una porta blindada és essencial, encara que les tècniques per a inutilitzar-les s’han tornat molt sofisticades. Tranquil, sempre pots consultar-ho al manyà de la teva zona.

5. Un bon veí és un tresor
Viure en una comunitat de veïns on tot és pau i harmonia no és l’habitual. No obstant això, més enllà de les desavinences que hagis tingut amb el de dalt o el de baix, sempre hi haurà algun veí amb el qual tinguis un tracte amable. No dubtis a explicar-li que et vas uns dies. Si no tens la suficient confiança com per a deixar-li les claus de la teva casa, demana-li almenys que et cridi si sent algun soroll estrany o que, directament, es posi en contacte amb la Policia.
Demanar-li si et pot regar les plantes, sempre és una bona excusa.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya- UCC us volem desitjar unes bones vacances i una millor tornada.
Estem sempre a la vostra disposició i esperem les vostres consultes. 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions