ACCIÓ COL·LECTIVA PER DANYS I PERJUDICIS A VOLKSWAGEN

NOTA INFORMATIVA REFERENT A LA REUNIÓ DEL 19 DE MAIG DE 2021 

Benvolguts i benvolgudes,

A continuació us fem una explicació dels temes tractats durant la reunió d’ahir referent al cas Volkswagen.

L’objectiu de la reunió era informar a través de la nostra advocada, Paz Cano, com està la situació del cas que s’està tramitant per la via penal, i quines són les línies d’actuació que es poden seguir.

En primer lloc, la via penal està encara pendent de resolució judicial per part de l’Audiència Nacional. No hi ha prediccions sobre quan es publicarà aquesta resolució, però un cop aparegui s’haurà de decidir que es fa, si continuar amb el cas a un altre país (cosa que comporta molts inconvenients per les despeses que pot originar), continuar amb la mateixa via, o iniciar una nova via. 

És per això que a la reunió d’ahir es va informar els afectats presents que a causa de la demora del cas per la via penal, es proposa iniciar la via civil, ja que és més ràpida i efectiva, especialment després de la publicació de tres sentències a través d’aquesta via que s’han posicionat a favor dels consumidors. A més a més, els tribunals alemanys, ja han reconegut una indemnització a tots els afectats del seu país, establint una taula d’indemnitzacions depenent del vehicle afectat.

Així doncs, ens dirigim a vosaltres, els afectats, perquè ens informeu si us voleu adherir a la demanda contra Volkswagen per la via civil.

Finalment us deixem la resposta a les preguntes i dubtes més freqüents que van sorgir ahir després de la reunió:

Què passa si venc el vehicle? En aquest cas l’afectat perd el dret d’emprendre l’acció o seguir amb el procediment perquè s’entén que perd la legitimació i passa a no tenir dret a la indemnització.

Amb l’inici d’un nou procediment com es gestionaran les costes judicials? En tramitar-se a través d’una associació, tots els afectats estaran exempts de les costes judicials, ja que se sol·licitarà justícia gratuïta.

Per a tots aquells vehicles amb Etiqueta B euro IV s’estudiarà com enfocar la demanda.

 

Ens podeu fer arribar les vostres confirmacions i dubtes al mail ucc@consumidors.org o trucant al 934 546 776.

 

Moltes gràcies i seguim, 

L’equip de la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC

 


 

A VOLKSWAGEN li ha explotat una bomba a les mans: la manipulació de les emissions quan aquestes eren revisades.

Els vehicles dièsel amb motor EU5 de la gamma EA189 són els afectats pel fenomen conegut com a ‘DIESELGATE’.

El tema en qüestió es troba en la instal·lació d’un software que actuava quan se li feia una inspecció al vehicle comprovant les emissions que tenia, reduint aquestes solament en el moment precís de la inspecció i essent més elevades en la conducció del dia a dia.

Amb aquest fet, on es veu clarament intencionalitat, Volkswagen es va lucrar en les característiques de la fitxa tècnica dels vehicles afectats, podent definir la situació com a FRAU.

A partir d’aquí, per molt que Volkswagen posi de la seva part, no treu que hagi incomplert amb la seva part del contracte. A més de vulnerar el dret a la informació correcta del producte i dels interessos econòmics i socials del consumidor, induint a error o confusió a aquest mateix.

Podeu consultar si el vehicle està afectat des dels links següents:

VOLKSWAGENSEATAUDISKODA

Quan donin una solució, segurament serà portar el vehicle al taller, la reparació o substitució de components per resoldre el problema de les emissions no ha de suposar cap cost per al consumidor. A més, tindrem el dret de demanar un cotxe de substitució (cortesia) mentre el taller es quedi amb el nostre.

En el supòsit en que les modificacions necessàries al vehicle comportessin una pèrdua de qualitat, el consumidor podria demanar una indemnització en virtut de la vulneració dels interessos econòmics i socials del consumidor en el moment d’efectuar la compra.

Aquesta indemnització dependrà de l’afectació al vehicle que podrien anar des d’una indemnització pels danys i perjudicis causats únicament, la devolució d’una part proporcional de  l’ import pagat pel vehicle en proporció a la potència perduda o a l’ increment de consum, o en casos molt extrems la substitució per un vehicle nou.

Si una de les 4 marques t’ha confirmat que el teu vehicle s’ha vist afectat, des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC posem a disposició un *formulari per demanar danys i perjudicis. Traslladarem tots els casos rebuts al servei jurídic dels nostres advocats col·laboradors.

Motius pels quals es poden demanar danys i perjudicis?            

– Pèrdua de potència

– Augment del consum

– Incompliment contractual

– Altres.

* Per obtenir el formulari enviar un correu a: ucc@consumidors.org

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo