L’Acord del 25 de maig del 2017, de la Comissió Permanent del Consell General del Poder Judicial, atribueix a determinats jutjats, de caire PROVINCIAL, per a que de manera exclusiva i NO EXCLOENT coneguin de la matèria relativa a les condicions generals incloses a contractes de finançament amb garanties reals immobiliàries, el prestatari el qual sigui una persona física.

En vigor des de l’1 de juny del 2017, l’acord ha generat un autèntic CAOS per a tota persona física (especialment pels consumidors i usuaris) que pretenguin la declaració de nul·litat de clàusules als seus préstecs hipotecaris. L’acord no només pot vulnerar la competència territorial en consumidors (EL CONSUMIDOR HA DE PODER PLEDEJAR AL SEU DOMICILI) sinó que, inexplicablement, vulnera la tutela judicial efectiva quan, vers la falta de mitjans dels jutjats únics, aquests estan assenyalant els judicis -a alguns casos- a dos anys vista.

De moment, a BARCELONA el Jutjat de primera instància 50 acorda: “No assenyalar més enllà d’un any vista. Mentre tant, els assumptes quedaran pendents d’assenyalament, per ordre d’antiguitat, i això a l’espera de que s’afrontin mesures de reforç per aquest Jutjat”.

Donat que aquest jutjat ja té programats assenyalaments a l’any 2020, NO S’ASSENYALEN AUDIÈNCIES PRÈVIES NI VISTES…

Des de la UCC esperem que, davant el caos provocat, el Consell General del Poder Judicial procedeixi, bé dotant de mitjans suficients als jutjats; o bé deixant sense efecte l’acord que estableix els jutjats únics provincials.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org