Avui ja ha arribat el Black Friday, però volem posar l’èmfasi que, tot i la publicitat massiva i cridanera, s’ha d’exercir sempre un consum responsable, racional i no deixar-se emportar per l’afany consumista o les compres compulsives, sinó adquirir només allò que es necessiti realment.

El consell és apostar pel comerç local o de proximitat i les precaucions que s’han de tenir en compte en aquest consum telemàtic emmarcat en el ‘Black Friday’. Com cada any, entre les principals recomanacions destaquen la de comparar preus entre diferents establiments, així com desconfiar dels preus massa atractius.

Les compres telemàtiques han de realitzar-se en llocs segurs -aquells que comencen per https, en lloc de http, o tenen un cadenat tancat juntament amb la URL- i s’han de revisar les condicions de compra, com els terminis d’entrega o les despeses d’enviament.

La recomanació és informar-se sobre les condicions del contracte que es vagi a firmar, així com de les garanties. Aquells productes adquirits a través d’Internet gaudeixen del mateix període de garantia que qualsevol altre producte adquirit en una botiga física, que és de dos anys.

D’altra banda, és molt important guardar tota la documentació relacionada amb la compra (factures, contractes, correus electrònics, entre altres), la qual resulta fonamental per qualsevol possible reclamació o, si s’escau, devolució del producte. També és important identificar a l’empresa o entitats responsable del web o entitat proveïdora (nom, domicili CIF), sent aconsellable guardar la pàgina que conté el nom del negoci, la direcció, el número telefònic i els termes legals de la compra. 

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo