Actualment estem vivint en una època de rebaixes després de les vacances de Nadal, per tant, l’increment de compres tant en establiment com en línia augmentaran però … recordem que hi ha normatives que han variat a partir de l’1 de gener de 2022?

L’1 de gener de 2022 va entrar en vigor la nova normativa de garanties la qual modificava l’anterior amb els següents canvis:

– Els béns de consum passen de dos a tres anys de garantia, un augment del 50%.

– Els temps mínim el qual les empreses estan obligades a disposar de peces de recanvi quan aquestes s’han deixat de fabricar passa de cinc a deu anys, multiplicant-se així per dos.

– S’incorpora la durabilitat del producte com a criteri pel qual el consumidor pot estar conforme o no a l’hora d’adquirir-lo. El consumidor podrà escollir si reparar-lo o canviar-lo per un de nou.

– Prevaldrà la publicitat a la normativa, sempre i que sigui més beneficiosa, per tal d’evitar la inducció a la confusió del consumidor.

– Es consideren continguts digitals tots aquells programes informàtics, aplicacions, arxius d’àudio i vídeo, música, videojocs i llibres electrònics.

– Es consideren serveis digitals tots aquells programes d’intercanvi i allotjament d’arxius digitals, tractaments de textos, jocs online, serveis de missatgeria instantània i xarxes socials.

– Les actualitzacions o modificacions que s’apartin dels requisits objectius de conformitat i que es puguin preveure en el moment del contracte, hauran de ser expressament acceptats pel consumidor.

Aquesta nova normativa té com objectiu protegir més als consumidors i promoure un consum més sostenible, apostant per l’economia circular i una durabilitat dels béns de consum més amplia.

Tot i això, també cal recordar que al comprar un producte, tenim dret a desistir d’aquest en un període de 14 dies però … és igual en tots els casos?

La resposta és NO, només tenim dret, per normativa, a poder desistir del producte durant els 14 dies després de rebre’l si aquesta ha estat comprat en línia (Online). En el cas de les compres directament a l’establiment, per normativa, no tenim dret a aquest desistiment però, tot i això, l’empresa ens el pot acceptar de manera personal u individual.

Per a més informació podem trobar la normativa a https://www.boe.es/diario_boe/txt.php?id=BOE-A-2021-6872

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo