Amazon destrueix milers de productes cada dia a Espanya. Són productes procedents de devolucions, que tenen alguna petita tara — a l’embalatge o en alguna peça — i que no val la pena retornar al venedor original perquè surt més barat desfer-se d’ells. Molts d’aquests productes que es destrueixen estan en bon estat.

Amazon reconeix que la gestió de productes no venuts és “un repte” per totes les empreses i assegura que prioritza la seva revenda, reciclatge o donació, però imatges i testimonis demostren que destrueix quantitats ingents.

La majoria són articles electrònics, però a les caixes que van a les plantes de destrucció també hi ha roba, líquids, cosmètics i fins i tot aliments.

L’empresa no dóna dades sobre quants quilos de productes destrueix cada setmana, però diverses fonts confirmen que cada dia surten fins a cinc tràilers només a la Comunitat de Madrid. El que passa a Espanya no és molt diferent a altres països. La cadena britànica ITV News va destapar el passat mes de juny pràctiques similars al magatzem de Dunfermline, a Escòcia.

En un comunicat, la companyia afirma que “gestionar les devolucions i els productes no venuts és un repte, no només per Amazon sinó per a tota la venda al detall, tan online com en botigues físiques. La nostra prioritat és revendre, donar o reciclar els articles retornats, en aquest ordre de prioritat. Estem compromesos a reduir l’eliminació de productes que per nosaltres -igual que per la venda al detall- és l’opció menys atractiva, tant des del punt de vista mediambiental com econòmic”.

EL SECTOR: “ÉS SUPER NORMAL” 

Les fotografies i testimonis demostren que és un problema la política d’Amazon amb la destrucció de productes.

“És molt normal en el sector. Determinades marques de perfum de prestigi destrueixen el producte que no han venut perquè no es revengui. És habitual amb medicaments i amb aparells elèctrics o electrònics”, indiquen algunes fonts.

El destí dels productes destruïts és diferent segons el material del qual estan fets. Hi ha materials que poden ser reciclats, però Amazon no desglossa quin percentatge de material destruït es recicla.

Respecte als residus electrònics, Carlos Arribas, responsable de residus d’Ecologistes en Acció, apunta que a Espanya “no es tracta ni una tercera part dels residus que es generen”.

Des de la UCC exigim que avanci amb més rapidesa la nova llei de residus, la qual considerarà com a responsable del producte serà el gestor, en aquest cas Amazon, i no l’empresa subcontractada per realitzar la destrucció dels residus. D’altra banda, animem als consumidors a no utilitzar aquest tipus de plataformes per realitzar totes les seves compres. Siguem més conscients i responsables amb les nostres accions. 

*La informació ha estat extreta del diari El Periódico de España

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo