A l’hora de voler vendre un pis, fer un contracte d’arres o de reserva s’ha fet molt comú. En cap moment ens poden obligar a firmar-ne un però pot ser molt convenient tant pel venedor com el comprador.

El contracte d’arres o de reserva és un contracte privat i legal que inclou totes les condicions pactades durant la negociació entre venedor i comprador. Aquest tipus de contracte hauria de reflectir el preu de l’habitatge, quantitat entregada com a paga i senyal, les despeses que es reparteixen entre comprador i venedor i les possibles penalitzacions que poden haver en cas d’incompliment de contracte.

En la situació actual que estem vivint, en mig d’una pandèmia, aquest document cobra molta importància. En cas que el comprador es faci enrere a última hora, el venedor es pot quedar amb l’import de la paga i senyal si així ho estipula el contracte.
Les clàusules de la venta del pis han d’estar redactades de manera molt clara per així evitar possibles males interpretacions. Aquestes possibles males interpretacions poden donar peu a futures reclamacions judicials per tal de recuperar els imports abonats.

A causa de la pandèmia Covid-19, el mercat immobiliari no estan passant per un bon moment. Aquesta situació ha obligat a afegir, dins les diferents clàusules, una clàusula anomenada Covid-19 per evitar possible perjudicis.

A causa dels diferents confinaments, algunes persones consumidores han pactat incloure en les clàusules que permeti ampliar la data límit per firmar davant el notari sense que hi hagi cap despesa extra o que el venedor es quedi amb la paga i senyal.

Aquesta clàusula té com objectiu protegir al comprador davant la crisis sanitària que pot arribar a impedir que es tanqui la compravenda en la data indicada però tampoc perjudicar al venedor.

D’altra banda, si al venedor li urgeix vendre l’habitatge, aquest ha inclòs una data límit perquè el comprador aconsegueixi una hipoteca. En cas que el comprador no l’aconsegueixi dins el termini pactat, es podria rescindir el contracte perquè aquest últim pugui buscar-ne una altra sense cap perjudici.

Una altra solució que tenen els venedors, en aquest cas, és demanar un alt preu de reserva o paga i senyal per així evitar que el comprador es faci enrere a últim moment per haver aconseguit una millor de les condicions. El comprador, en aquest cas, firmarà en cas que vulgui fer la transacció ja que no s’arriscarà a perdre una gran quantitat de diners.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo