Des de la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC hem elaborat un estudi per comprovar les fluctuacions que ha patit en els últims deu anys un subministrament bàsic, com és l’aigua, a casa nostra.

A través de l’anàlisi de tres grans paràmetres que apareixen a totes les factures (Subministrament, Clavegueram i Cànon d’aigua) hem descobert que en l’última dècada s’ha produït una pujada de gairebé el 30% pel que fa al preu de l’aigua a Catalunya; hem passat d’ 1,14€/m3 l’any 2010 a 1,566€/m3 el 2020.

Si ens apropem al territori, descobrim que les comarques de la Segarra i Ribera d’Ebre són les que han experimentat una major pujada en el preu de l’aigua, de gairebé el 40%, mentre que el Pallars Jussà, Terra Alta i Berguedà són les zones on menys han patit aquest augment (4%, 5% i 8% respectivament).

El principal problema d’aquesta pujada és que no s’equipara amb l’augment de l’IPC (Índex de Preus de Consum) de l’última dècada, afavorint a l’empobriment de les llars catalanes.

És per tant necessària una regulació més ferma per part de l’estat, especialment en béns bàsics com són l’aigua, l’electricitat, el gas o els aliments.

Trobareu l’estudi complet clicant aquí 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo