La llet crua té virtuts com ara el sabor, la textura o l’olor. Alhora, suposa un vincle molt directe amb els bons ramaders, perquè només les granges que reuneixen un seguit de requisits de sanitat animal i higiene en les instal·lacions de munyida la poden vendre.

Tot i això, la llet crua, per l’especial composició que té, pot contenir bacteris perjudicials per a la salut, especialment Salmonel·la, Campylobacter Escherichia coli.

Per prendre llet crua amb seguretat, tant per tu com per la teva família, cal que facis el següent:

  • Porta-la ràpid a casa i de seguida que hi arribis fes-la bullir, amb la finalitat de destruir els possibles    bacteris que hi hagin. Fes servir un recipient de base àmplia. S’ha d’anar remenant. Un cop ha pujat  l’escuma de l’ebullició, apaga el foc. Immediatament, l’has de refredar i posar a la nevera, al lloc      més  fred.  Has de mantenir la llet tapada per evitar que agafi olors d’altres aliments.

 

  •  Si no pots bullir la llet de seguida, posa-la a la nevera, a una temperatura inferior als 4ªC. Però,      quan  abans la facis bullir millor.

 

  • També pots congelar la llet crua , com fas amb altres aliments. La congelació no mata els bacteris,  per tant  per garantir la seguretat del producte recorda que cal bullir la llet. El més recomanables és  bullir la llet crua  sempre abans de congelar-la. Per mantenir la seva estructura i evitar que precipiti  cal remenar-la bé, abans  de la congelació i fins i tot, mentre s’està congelant cal remenar-la diverses  vegades.

 

  • Cal descongelar-la dins la nevera. Pot tenir una textura lleugerament més granulosa, és normal.  Recorda  mantenir ben tapada la llet congelada per evitar que absorbeixi olors.

 

  • Es recomana prendre la llet crua en els 3 dies següents d’ençà de comprar-la (és a dir, no excedir les  72  hores).

Font: ACSA

 

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org