La mesura pot entrar en vigor al maig amb 50 euros com a màxim

Passat un mes des de l’inici de les negociacions, tant Espanya com Portugal han anunciat que s’ha pogut arribar a un acord amb la Comissió Europea per limitar els preus del subministrament de gas durant un termini d’un any (dotze mesos) per tal d’aconseguir abaratir també el preu de l’electricitat.

Brussel•les, per tant, ha acceptat que el preu màxim del subministrament sigui de 50 euros en comptes dels 30 euros que pretenien els dos països. La seva entrada en vigor es formalitzarà un cop Espanya i Portugal tanquin els detalls i ho notifiquin a la Comissió Europea. D’altra banda, també, s’ha compromès a millorar les interconnexions entre Espanya i Portugal.

Aquesta mesura serà temporal durant els pròxims dotze mesos. S’iniciarà amb un preu de 40 euros el megawatt fins pujar a una mitjana de 50 euros durant tot el període. Això comportarà que els preus de l’electricitat, que actualment estan en uns 200 euros, passin a baixar a uns 100 euros, sempre agafant el megawatt com referència.

La idea és que els consumidors ho comencin a notar en la factura del mes de maig. Aquesta mesura tindrà un benefici per un 40% de consumidors domèstics i un 80% de consumidors industrials.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo