Després de deixar un marge prudencial per veure com esdevenien les primeres demandes judicials presentades referents a les despeses de formalització de la hipoteca, l’equip jurídic de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, vistes les primeres sentències recaigudes sobre el tema, ha decidit obrir la via judicial per a la reclamació dels imports pagats referent a les mateixes despeses.

Per aquest motiu, qui estigui interessat en accedir a la via judicial, una vegada denegada la devolució per part del banc, que es posi en contacte amb nosaltres per les diferents vies de comunicació (adjuntades a baix del missatge).

A continuació us deixem un desglossament de les preguntes més freqüents per accedir a la via judicial:

 • Com ho farem?
  1. Agruparem les demandes per bancs, en grups de 10 demandes. Ho fem així per tal de que el cost per l’afectat sigui menor.
 • Quin cost té per l’afectat?
  1. La Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, al ser una entitat sense ànim de lucre i tenint en compte que s’agruparan les demandes en 10, aplicarà un cost reduït significativament per a poder accedir a aquesta via.
  2. L’afectat haurà d’abonar, únicament, una provisió de fons per tot el procediment.
 • Qui pot reclamar?
  1. Totes aquelles persones que hagin presentat al banc la corresponent reclamació i els hi hagi estat denegada pel mateix, o la oferta proposada pel banc no ha estat suficient per l’afectat, o si han passat més de dos mesos sense obtenir resposta des de la presentació de la reclamació.
 • Quina documentació es necessita per accedir a la via judicial?
  1. Préstec hipotecari.
  2. Factures de les despeses.
   • Factura de Notari.
   • Factura de Registre de la Propietat.
   • Actes Jurídics Documentats.
   • Factura de Gestoria.
   • Factura de Taxació.
  3. Reclamació presentada al banc.
  4. Resposta negativa del banc.

En cas de tenir qualsevol dubte, ens trobareu al telèfon 93 454 67 76.