A partir del 14 de febrer de 2018 s’implantaran les transferències immediates. Al principi, la previsió era que el sistema estigués en funcionament el 5 de gener de 2018 però no va ser possible a causa d’errors tècnics.

Des del novembre del 2017 s’estan fent proves per aconseguir que les transferències que fem a través dels nostres bancs, que actualment arriben entre un o dos dies des de que les enviem, arribin en deu segons o immediatament.

Dins el Consell d’Administració d’Iberpay es va acordar la implantació de les transferències immediates ja que hi ha suficients entitats bancàries que estan tecnològicament preparades per poder assumir-ho. A Espanya, les dotze entitats bancaries més importants estan d’acord en participar i implantar aquest nou sistema que porta en proves des de l’any passat dins d’Europa.

Es podrà fer una transferència immediata amb un màxim de 15.000 euros dins el territori nacional. Aquesta transferència arribarà en uns deu segons, actualment el temps emprat per aquestes es de 24 a 48 hores.

Quines comissions tindrà el servei?

Pel que fa a les transferències immediates, cada entitat bancaria tindrà les seves condicions i preus, però la majoria de les entitats han assegurat no tindran costos addicionals per als seus clients

De moment l’únic banc que s’ha pronunciat al respecte de les comissions ha estat el Banc Sabadell el qual ha exposat que no s’aplicaran nous càrrecs, els clients que ja paguen comissions en les transferències, també ho faran amb les instantànies. Els que tenen un compte que no inclou comissions, conservarà aquest avantatge.

Recomanació de la UCC

Pregunteu en tot moment les condicions que us està aplicant el banc en les transferències actuals, llegiu el contracte que vau firmar amb el banc i pregunteu al vostre banc les condicions que aplicaran en les transferències instantànies.