A continuació us deixem un llistat de 10 consells per a estalviar:

1.- Quan posis una rentadora, rentar en fred o baixar la temperatura, el 90% de la electricitat  que es consumeix es per a escalfar l’aigua. Utilitzar preferiblement el cicles de rentat a 30º o 40 º i evitar els de 90º

2.- Fer una llista de la compra a l’hora d’anar al supermercat, d’aquesta manera en el moment de comprar evitaràs comprar per impuls i coses que són innecessàries que et farien augmentar la despesa.

3.- Comprar marques blanques pot suposar un estalvi de fins al 40% en el pressupost destinat al cistell de la compra .

4.- Aprofitar les promocions i ofertes, i valorar-les abans de comprar, com poden ser els 3×2, els descomptes sobre segones o terceres unitats, o la major quantitat de producte al mateix preu. No obstant, abans de comprar s’ha de valorar personalment el preu de la oferta atenent a la unitat o per Kilograms/litre.

5.- Comparar tarifes de mòbils i packs d’internet + mòbil ens pot ajudar a reduir fins a un 20 % la tarifa mensual, tanmateix és bo contractar el que realment necessitem o que sabem que utilitzarem.

6.- Normalment els bancs cobren una comissió pel manteniment de la llibreta i de les targetes, que a la llarga pot arribar a ser un gran despesa. Comparar productes que ofereixen els bancs per tal de no haver de pagar comissions, mirar bancs online ja que les condicions poder ser més beneficioses.

7.- Substituir les bombetes normals per bombetes de baix consum ens pot suposar un estalvi de fins al 80% de consum energètic i duren 8 vegades més. Tot i que la inversió inicial és superior a la llarga ens permetrà fer un gran estalvi.

8.- Apagar el electrodomèstics i no deixar-los en stand-by (amb la llum vermella encesa) aquest fet ens pot arribar a suposar un estalvi anual de 120€ en la factura de la llum. Comprar electrodomèstic amb eficiència energètica A+++ ja que l’estalvi al llarg del temps és molt elevat

9.- Instalar un termostat en la calefacció i regular amb no més de 20º a l’ hivern, ja que per a cada grau addicional es gastarà aproximadament un 5% més d’energia

10.-  Importantíssim!!!  Intentar no accedir a microcrèdits o microprèstecs. Recórrer com a solució als problemes de liquiditat a les targes de crèdit o als préstecs ràpids, no és una solució, ja que augmentem l’ espiral de deute amb els interessos acumulats.