Volem exposar-vos dos casos actuals de ‘phishing’: AMAZON I CARREFOUR.

Anteriorment, des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, havíem alertat de casos de ‘phishing’ actuant en nom d’Endesa, de Mercadona i altres empreses.

Aquests últims dies, treballadors de la UCC han viscut en primera persona el ‘phishing’, al rebre correus electrònics bastant sospitosos on calia entrar a un enllaç per acabar un procediment. Aquest procediment, segons cada cas, demanava les dades personals, les quals són utilitzades per finalitats lucratives per les empreses que s’amaguen darrera de l’empresa real, Carrefour i Amazon en aquests dos casos.

Agafant l’exemple de CARREFOUR, anunciava l’elecció de l’empresa a un premi fictici. Argumentaven així, que l’empresa llançava una campanya regalant promocions als clients més lleials. Aquí arribava el moment clau: clicar al botó per aconseguir el regal. Com a ganxo, mostraven alguns dels productes regalats: targetes regals o descomptes.

El segon exemple, el d’ AMAZON, segueix la mateixa linia que l’anterior. Aquí jugàven amb el fet de que t’arriba una comanda feta mitjançant l’empresa digital (suposadament). Al contingut, veiem que posen les dades de la comanda i et fan confirmar la comanda, quan suposadament ja ha arribat.

Clarament, als dos exemples es poden observar contradiccions i faltes d’ortografia o coherencia. Aquests són punts clau per saber si realment es tracta d’SPAM o Phishing i no pas de correus electrònics verídics i reals.

Cal mencionar que la finalitat d’aquestes accions és el robaatori de les dades o arxius del dispositiu. Per això, es convida al receptor a accedir a un enllaç web que porta a una pàgina amb un codi maliciós o virus que bloqueja els fitxers personals de l’ordinador de l’usuari.

Per tot això, des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC us recordem que hem d’evitar facilitar qualsevol tipus de dades de caràcter personal a ningú que no sigui de confiança, a més de fer-ho mitjançant llocs segurs. No fer-ho ni per WhatsApp, ni per e-mails, etc.