Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC vàrem detectar un incompliment per part de l’empresa HOUSFY, ja que al seu lloc web anunciava els seus serveis amb el preu final sense sumar-hi l’IVA.

A partir d’aquí, vàrem contactar amb l’empresa per posar-ho en coneixement i informar de com haurien de figurar-hi els preus. Després de parlar amb el personal de HOUSFY, vàrem comprovar la voluntat en adequar la informació tal i com estableix la normativa. Per aquest motiu, se’ls hi va deixar un marge prudencial per a poder rectificar i modificar els apartats webs afectats, fent-se efectiva finalment al llarg d’aquesta setmana.

De la mateixa manera, des de HOUSFY han procedit reeditant les campanyes publicitàries que tenien actives, referent a anuncis televisius com a anuncis als autobusos.

Així doncs, gràcies a les accions de revisió i detecció d’incompliments dutes a terme per la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, es va poder observar la infracció per part de l’empresa HOUSFY, contactant amb la mateixa i rectificant la informació afectada.

Agraïm l’actitud d’aquestes empreses que accedeixen a rectificar la informació dirigida al consumidor, ajustant-se a la normativa i evitant així induir a error al consumidor amb la informació que rep.