Totes i a tots hem recorregut a la frase “vull de se’m tornin els diners” quan tenim algun problema amb alguna compra, i per nosaltres com a persones consumidores és habitual fer-la servir com a expressió de queixa o mostra de disconformitat quan un producte està defectuós.

Doncs hem de saber que no sempre se’ns pot retornar els diners ja que no sempre la empresa venedora està obligada a retornar l’import pagat per un producte.

Primerament el venedor està obligat sempre que el producte estigui dintre de la garantia a reparar, canvia o retornar els diners del producte, però no sempre, només en els següents supòsits:

  • Quan el producte és defectuós. Teniu dret a triar entre la seva reparació o substitució sempre que sigui possible i proporcionada.   
    • Si conclosa la reparació i un cop lliurat el producte encara no és conforme, podeu optar per la substitució (llevat que aquesta opció sigui desproporcionada), la rebaixa del preu o la resolució del contracte.
    • Si opteu per la substitució i no és conforme el producte, podreu exigir la reparació del producte, la rebaixa del preu o la resolució del contracte (vegeu Garantia dels productes).
  • Quan, pel tipus de venda com ara contractes a distància (per Internet, per telèfon, per correu …) o en el vostre domicili, és aplicable el dret de desistiment. Teniu dret a retornar el producte en els 14 dies posteriors a la venda i a demanar el retorn dels diners.
  • Quan l’oferta, promoció, publicitat o al mateix comprovant de compra de l’establiment així ho expliciti.
    • Si l’empresa ofereix el dret de desistiment ha d’informar de les condicions i del termini durant el qual podeu exercir-lo, de la quantia i de la forma de pagament de les despeses de devolució (si n’hi ha) i de les modalitats de restitució del bé o servei rebut (abonament a la targeta, en metàl·lic….).

En al cas que l’establiment tingui una política de retorn de diners, com si la seva política és de no realitzar ni canvis ni devolucions, sempre ha d’estar degudament indicat a la vista del consumidor. I en cas que l’establiment ofereixi la possibilitat de devolucions del productes comprats, haurà de ser plasmada aquesta informació amb les condicions al tiquet de caixa o factura simplificada.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

SEU CENTRAL Rambla Santa Mónica, 10 08002 Barcelona T: 934 546 776

Consultes gratuïtes
[]
1 Step 1

Consultes gratuites

Nom
Detalls
0 / 300
Accepto les condicionspick one!
Previous
Next
Consultes gratuïtes
[]
1 Step 1

Consultes gratuites

Nom
Detalls
0 / 300
Accepto les condicionspick one!
Previous
Next

Amb el suport de:

EL NOSTRE HORARI:

Dilluns - Dijous: 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres 9.30h a 14h ucc@consumidors.org