Tothom sap que quan menys competència hi ha en el mercat, els principals perjudicats, som les persones consumidores i usuàries, ja que les possibilitats d’escollir disminueix.

En fer la fusió de les dues entitats una conseqüència immediata és la reducció d’oficines amb les conseqüències perjudicials per als consumidors i usuaris, especialment la gent gran que, no disposen de ordinadors o no fan servir internet. Ens preocupa sobretot en pobles petits i zones despoblades. També a tenir en compte la pèrdua de llocs de treball.

Un altre punt a valorar és la incertesa que hi ha sobre els productes finances contractats anteriorment; els mantindran?, faran un canvi de condicions?, hi haurà augment de les comissions?

Tal com indica la regulació bancària actual, els productes de durada indefinida poden variar les seves condicions, sempre i quan siguin beneficioses per les persones consumidores. En cas de ser perjudicials, ha de ser l’empresa la que ho notifiqui al client en un termini de dos mesos, i l’usuari és totalment lliure de rescindir el contracte sense cap cot i de manera immediata.

Per exemple, hi haurà una part dels clients que veuran com els dígits del seu número de compte canvia, ja que la composició de l’IBAN indica l’entitat i la sucursal; fent que tots aquells clients de Bankia, veuran com aquest canvia totalment.

En canvi, tots els productes que tinguin una limitació temporal, l’empresa haurà de mantenir exactament totes les condicions contractuals. El que sí que s’ha de tenir en compte és que en finalitzar aquest termini, l’empresa podrà oferir noves condicions de renovació.

Per tot, ens preocupa que les fusions que a nivell empresarial i d’economia general pot ser positiu la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC pensa que serà molt perjudicial per als usuaris per la falta de competència.

Per tant demanen tant al govern de la Generalitat com al govern central dintre de les seves competències que vigili i reguli tot el que sigui possible en favor de les persones consumidores i usuàries. Les Associacions de consumidors estarem pendents.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo