A partir de gener de 2022 es canviarà la normativa referent a la garantia dels productes de consum. De dos, passarem a tenir tres anys de garantia, i una millora en les condicions. 

Coincidint amb el nou inici d’any, s’aplicarà una nova normativa que amplia la garantia dels béns de consum a tres anys. D’altra banda, també s’allarga fins als deu anys, el temps que les empreses estan obligades a oferir peces de recanvi quan es deixi de fabricar el producte. Finalment, també milloren les condicions en cas de defectes en el bé. Fins ara només els sis mesos posteriors a la compra s’entenien com defectes de fàbrica, mentre que ara s’amplia fins als dos anys després d’adquirir el producte.

L’objectiu de la nova normativa, no només és protegir i millorar el dret dels consumidors, sinó que pretén dirigir-nos cap a un consum més responsable, reduint l’obsolescència i el nostre impacte sobre el medi ambient.

D’altra banda, cal remarcar que aquesta nova normativa també regula els continguts i serveis digitals (programes informàtics, aplicacions, videojocs i jocs online, tractaments de textos, serveis de missatgeria instantània i xarxes socials, etc.) i obliga a les empreses contractades a tenir disponible per a l’usuari els continguts i serveis, sense que calgui cap acte per part del proveïdor, és a dir, aquestes empreses tenen l’obligació de subministrar els continguts i serveis sense demora indeguda.  

 

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

 

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo