A partir de gener de 2022 es canviarà la normativa referent a la garantia dels productes de consum. De dos, passarem a tenir tres anys de garantia, i una millora en les condicions. 

Coincidint amb el nou inici d’any, s’aplicarà una nova normativa que amplia la garantia dels béns de consum a tres anys. D’altra banda, també s’allarga fins als deu anys, el temps que les empreses estan obligades a oferir peces de recanvi quan es deixi de fabricar el producte. Finalment, també milloren les condicions en cas de defectes en el bé. Fins ara només els sis mesos posteriors a la compra s’entenien com defectes de fàbrica, mentre que ara s’amplia fins als dos anys després d’adquirir el producte.

L’objectiu de la nova normativa, no només és protegir i millorar el dret dels consumidors, sinó que pretén dirigir-nos cap a un consum més responsable, reduint l’obsolescència i el nostre impacte sobre el medi ambient.

D’altra banda, cal remarcar que aquesta nova normativa també regula els continguts i serveis digitals (programes informàtics, aplicacions, videojocs i jocs online, tractaments de textos, serveis de missatgeria instantània i xarxes socials, etc.) i obliga a les empreses contractades a tenir disponible per a l’usuari els continguts i serveis, sense que calgui cap acte per part del proveïdor, és a dir, aquestes empreses tenen l’obligació de subministrar els continguts i serveis sense demora indeguda.  

 

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

 

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo