Encara són molts els operadors que demanen un fix com a condició per donar d’alta un contracte amb ells, així que mostrarem ara un dels trucs més buscats en telefonia: el bloqueig numèric entrants.

Concretament, us mostrarem com bloquejar trucades d’un nombre determinat en un telèfon fix. Un nombre que ens molesti especialment i que vulguem a la fi eliminar del nostre dia a dia. Encara que vam avisar, abans cal activar el servei amb el nostre operador i, posteriorment, podrem gestionar-pel nostre compte. Comencem pel principi.

Ens han d’activar el bloqueig de trucades

Com diem, la restricció de trucades des del telèfon fix és pràcticament un estàndard en el nostre dia a dia però el servei ha d’estar prèviament activat. Per aconseguir-ho, haurem de trucar al nostre operador de telefonia (diguem-ne Movistar, Vodafone, MásMóvil o qualsevol altre) perquè habiliti el servei en la nostra línia fixa de telèfon.

Aquest servei no ha de ser gratuït, així que estiguem atents per tenir clar el preu (gratuït o no) quan ens ho comuniquin a través de la trucada telefònica. A més, pot ser que el bloqueig específic de nombres concrets no mostrar, tinguem això també en compte a l’hora d’activar-, per si ens convé tenir-ho actiu o no en funció de l’preu que ens comuniquin.

Com bloquejar números concrets des del telèfon fix

El codi estàndard per bloquejar números des del telèfon fix és el * 60. Serà el que usem per llançar el procediment de bloqueig a través de la línia de telèfons, un procediment molt senzill de què ara us indiquem els passos:

1- Despenjar el telèfon i marquem el *60.
2- S’iniciarà una locució que, entre altres coses, ens confirmarà si tenim o no actiu el bloqueig numèric.
3- Premem el botó que ens indiqui la gravació (normalment el número 3) per a procedir a gravar el nombre que volem bloquejar.
4- Teclegem el número de telèfon que volem bloquejar, per exemple, el 938567594.
5- Premem el botó coixinet o # per finalitzar el procés de bloqueig.
6- Si volem bloquejar més números podem seguir introduint-los i prement # a al final.

Un cop haguem bloquejat aquests nombres, les trucades des dels mateixos rebran un missatge informant-los que la trucada no pot completar-se. Pel nostre costat, les anomenades d’aquests números seran completament invisibles ja que no provocaran que el nostre telèfon soni. Cap a les molèsties.

Si en algun moment volem desactivar les trucades bloquejades no tindrem més que despenjar el telèfon i prémer *80. Des d’aquest moment tornarem a acceptar les trucades entrants de tots els números de telèfon.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo