Amb l’arribada de l’estiu comença la temporada d’adquirir nous productes de consum. Les ulleres de sol, les cremes protectores o els productes de bany infantil es converteixen en imprescindibles durant els mesos de més calors. És per això que com a consumidors hem d’estar alerta i comprovar la seva qualitat i seguretat. T’expliquem com fer-ho! 

 

Ulleres de sol 

Amb el sol de l’estiu aquest complement es converteix en imprescindible per combatre els rajos solar. És recomanable adquirir-les en un lloc especialitzat i amb garanties. Tot i això, recorda que és imprescindible comprovar que a l’etiqueta aparegui el següent: la marca CE, identificació del model, l’entitat del fabricat, referència de protecció ocular i facial, i el tipus de filtre (polaritzat, fotomètric o degradat). 

 

Cremes solars

Un altre producte imprescindible durant tot l’any, però en especial durant l’estiu que és quan la pell està més exposada, són les cremes protectores solars. Assegurat que protegeixen de les radiacions ultravioleta A i B. A l’etiqueta han d’informar sobre quines precaucions prendre en cas que no tinguin una protecció del 100%, com no està exposat al sol durant molt temps, mantenir a bebès i infants fora de la llum solar directa. També és obligatori que aparegui el factor, el qual ha de ser de 6 com a mínim (UVB). 

 

Productes de bany infantil (flotadors, inflables, joguines d’aigua)

Pels dies de platja o piscina, a molts consumidors sempre els acompanya un flotador o inflable. Pel seu ús correcte és imprescindible llegir amb atenció les etiquetes i les instruccions d’ús. D’altra banda, les advertències de seguretat i riscos per a menors de 3 anys han d’estar clarament especificades en el producte.  

 

Intoxicació alimentària

Amb l’estiu i el bon temps tots sortim més a menjar fora de casa. És per això que cal estar atent amb els aliments que consumim. Si un aliment es troba en mal estat, tot i no causar una intoxicació, com a consumidor tens el dret a sol·licitar un full de reclamacions a l’establiment on hagis adquirit o consumit el producte.     

 

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo