Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC volem informar sobre accions que s’han de tenir en compte durant la Castanyada i les festes de Halloween.

Remarcar que tots els punts de venta de castanyes han de disposar del cartell informatiu de tinença de Fulls Oficials de Reclamacions, alhora que realment també han de poder facilitar aquests fulls si un consumidor ho requereix.

A més, degut a que s’ha detectat un augment del nombre d’assistents a festes de Halloween la nit del 31 d’octubre, s’ha de tenir cura quan es compra una entrada per aquestes festes.

– És molt important llegir, entendre i acceptar voluntàriament les condicions i clàusules relacionades amb l’entrada al recinte.

– També és rellevant fixar-se amb la Protecció de Dades, ja que en alguns casos s’està autoritzant que les dades personals siguin cedides a altres empreses inclòs a rebre informació de serveis i productes.

– Cal que hi aparegui la direcció per a que l’usuari pugui exercir el dret a la informació, rectificació o anul·lació previst a la Llei de Protecció de Dades de Caràcter Personal.

– Si es tracta d’un menor, se li ha de requerir l’autorització dels pares.

Una altra de les qüestions que s’ha de tenir en compte és la publicitat i la promoció de l’esdeveniment. En ocasions, aquestes festes es celebren en recintes o llocs que pel seu prestigi ens donen una certa seguretat, però no s’ha d’oblidar que el responsable de la festa és l’empresa organitzadora i qui presta el servei. Per tant, la publicitat i promoció del lloc on es celebra l’esdeveniment no ha d’induir a error.

A més, des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC es vol recordar que en aquestes dates és molt important augmentar el nombre d’inspeccions als establiments que venen aquest tipus d’articles per garantir que tot producte compleixi amb la normativa legal vigent en la matèria.

halloween

Donem una sèrie de recomanacions al consumidor:

– Comprar a comerços adherits al Sistema Arbitral de Consum.

– Conservar sempre les factures o justificants de compra per a una posterior reclamació. El tiquet sempre ha de contenir el nom del producte, el seu preu, la data d’adquisició, i el nom i el CIF [Codi d’Identificació Fiscal] de l’establiment.

– Les disfresses destinades a menors de 14 anys són considerades joguines i han de tenir la marca de la CE i el nom i la direcció del fabricant, les advertències d’ús i un codi que permeti identificar la joguina. Així mateix, hem de fixar-nos en que l’etiqueta garanteixi que els teixits tenen una combustió lenta i no contenen peces petites o perilloses pel menor. Per evitar caigudes i/o lesions, la disfressa ha d’adaptar-se al cos del menor i els seus accessoris han de ser tous i flexibles.

– En el cas dels complements, s’ha de prestar especial atenció a les màscares. Aquestes han de disposar d’orificis suficientment grans per garantir la correcta ventilació, i evitar així l’asfíxia. En quant a les perruques, hem de vigilar que estiguin ben elaborades amb materials resistents al foc, com el niló o el polièster.

– Amb el maquillatge s’ha d’extremar la precaució, davant del risc de que aquests productes no hagin estat sotmesos als controls dermatològics adequats, pel que poden produir al·lèrgies.

– Màxima precaució amb les festes privades, assegura’t que reuneixen les condicions mínimes de seguretat, aforament, compra d’entrades…

Per últim, la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC recomana que es compari i s’escolleixi un producte observant la relació qualitat-preu i, sobretot, que garanteixi la normativa mínima de seguretat descartant i denunciant possibles irregularitats al respecte.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions