El Govern central impulsa un avantprojecte de llei que recull importants sancions per garantir la fiabilitat dels comentaris sobre productes online i posar barreres a la compravenda massiva d’entrades.

El Govern posarà en marxa un mecanisme sancionador contra els abusos que les empreses puguin cometre sobre els consumidors i evitar pràctiques com la publicació de comentaris falsos sobre productes online o la compravenda massiva d’entrades mitjançant sistemes autoritzats.

La nova normativa busca desincentivar els fraus massius, les pràctiques que vulneren la unitat de mercat o la lliure competència, encara que l’infractor estigui situat fora de les fronteres espanyoles.

L’objectiu es crea un sistema de multes de fins a un màxim d’un milió d’euros, o vuit vegades el benefici il·lícit obtingut, en el cas d’irregularitats comeses a Espanya, o de fins al 4% del volum de negoci anual de la companyia que vulneri les normes en més d’un estat de la UE.

D’aquesta manera es reforça la normativa en defensa del consumidor contra les pràctiques de publicitat enganyosa o deslleial. 

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo