Un estudi realitzat per la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC ha mostrat el comportament de la població vers a la situació d’estat d’alarma i les afectacions que han tingut els seus hàbits de consum durant la pandèmia de la Covid-19. Repartides entre 4 franges d’edat: menors de 25 anys (9,10%), entre 25 i 45 anys (36,50%); entre 45 i 65 anys(42,50%) i majors de 65 anys (11,90%).

Només el 18,2% de totes les persones consumidores enquestades han afirmat que la freqüència de la seva compra no ha canviat durant la situació actual, i un 5% han afirmat que actualment compren amb més freqüència que anteriorment. Contràriament, el 76,8% han respost a la pregunta que, en el seu cas, si que s’ha reduït la freqüència de compra.

Lligada a la pregunta anterior, les persones consumidores han respost sobre la freqüència que realitzen les seves compres. Només un 1,5% de les respostes han estat de consumidores que realitzen les seves compres diàriament. Un 25,6%
compren dues vegades a la setmana i un 50,7% ho fan un cop. Cal destacar que un 21,9% de la població enquestada realitzen una gran compra cada dues setmanes i és l’única vegada que van a comprar.

En relació amb el lloc de compra habitual, el 63,2% afirmen no haver canviat el lloc on realitzaven les seves compres i només el 36,3% sí que ho fet.

D’aquestes persones consumidores que sí que han canviat el seu lloc de compra, majoritàriament ho fan en supermercats, en segon lloc, trobem els petits establiments de comerç i en tercera posició trobem la compra en línia. Finalment trobem un empat entre els mercats municipals i les grans superfícies.

En referència a la despesa en el cistell de la compra de cada enquestat, quasi el 50% ha incrementat entre un 10 i un 20% la despesa generada. Un 33,5% indica que no ha canviat la despesa generada, però quasi un 3% indica que l’ha reduït. Contràriament un 13,3% afirmen que la despesa ha augmentat més del 30% habitual.

Del 56,30% dels enquestats afirmen majoritàriament que es deu a realitzar tots els àpats a casa, a una major compra de productes i al fet de no poder comparar preus de diferents establiments.

Com que en els temps que vivim la compra electrònica ha esdevingut un puntal clau dels nostres hàbits de compra, també hem preguntat si aquestes han incrementat, i més del 80% de les persones consumidores enquestades han afirmat que no ho han fet.

Seguint amb les principals problemàtiques de consum, les dues que més han tingut les consumidores, han sigut amb serveis contractats com els gimnasos, extraescolars, etc.; juntament amb la cancel·lació de vols, i serveis turístics.

Finalment els hem preguntat per la situació laboral i familiar i la majoria realitzen teletreball i només són tres persones convivint a la mateixa casa.

Com a conclusió podem veure com la majoria de les persones enquestades segueixen les restriccions i els consells donats durant l’estat d’alarma reduint el consum general i assegurar el confinament.

Paral·lelament les empreses majoritàriament han facilitat la possibilitat que els treballadors puguin realitzar les seves tasques des de casa.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo