Si celebreu la Castanyada, seguiu les següents pautes:

 • No es poden fer trobades ni reunions de més de sis persones, ni festes ni revetlles amb ball, ni botellón a la via pública. Es recorda que les activitats de restauració amb consum en el local estan suspeses.
 • Es recomana la celebració d’aquesta festa en família, en grups reduïts (màxim sis persones, tret que totes siguin de la bombolla de convivència). Cal mantenir les distàncies i fer ús de la mascareta, sobretot tenir-ho present també per a espais interiors. Evitar el contacte físic i les trobades amb persones amb qui no s’ha tingut contacte habitual en els últims dies. Es recomana mantenir la ventilació dels espais de reunió.
 • Cal complir sempre amb la distància interpersonal d’1,5 m. També s’ha de complir entre taules en activitats de restauració. Les taules han de ser per a 6 persones com a màxim, tret que totes siguin convivents.
 • Per a l’elaboració de panellets, cal fer-los respectant les bombolles de convivència i els grups de convivència estable definits en els plans sectorials. Abans de començar la preparació i durant l’elaboració, cal rentar-se correctament les mans amb aigua i sabó tantes vegades com sigui necessari, i dur mascareta. No es recomana utilitzar gels hidroalcohòlics durant l’elaboració atès que poden transferir olors i gustos estranys al producte. No s’han de compartir productes ni estris si els grups no són convivents. Un cop els panellets estiguin cuits, es recomana cobrir-los o embolicar-los per evitar qualsevol contaminació externa i no tocar-los amb les mans. Cal seguir les mesures d’higiene i preparació d’aliments de Canal Salut que trobareu als enllaços d’Informació relacionada, a la dreta d’aquest paràgraf (vegeu informació relacionada).
 • Com ens hem de rentar les mans? Podeu veure un vídeo sobre el rentat de mans, un element clau per a la seguretat alimentària (vegeu informació relacionada).
  No es pot fer l’activitat de “truc o tracte” en la qual els infants van disfressats casa per casa per demanar llaminadures.
 • No es poden fer els “passatges del terror” que s’entenen com a “parcs i fires d’atraccions i estructures no permanents desmuntables”, que pel punt 8 de la Resolució SLT/2546 tenen suspesa la seva obertura al públic.
 • Com a alternativa es proposa organitzar concursos virtuals de panellets, de decoració de carbasses, de disfresses, preparar ensurts telemàtics o preparar una nit de cinema en família a casa, etc.
 • Cal recordar que una màscara d’una disfressa no substitueix una mascareta de protecció (cal dur en tot cas la mascareta a sota).

 

Es poden habilitar parades de venda al carrer de castanyes, moniatos o panellets, però cal respectar les següents pautes de seguretat per garantir una venda segura:

 • Es poden habilitar parades de venda al carrer de castanyes, panellets, etc. sempre que les parades no estiguin agrupades sinó disperses tant com sigui possible en diferents carrers, amb distància entre elles per evitar potencials aglomeracions de persones. Cal recordar que les mesures de prevenció s’han de respectar tant entre els potencials clients com entre les persones que gestionin la parada. També es recorda que la venda de menjar i beure ha de ser per emportar i que no es pot consumir en grup a la via pública, i que la Resolució SLT/2546 suspèn la celebració de fires comercials.
 • Els paradistes han de dur mascareta i les castanyes, els panellets o pastissos han de cobrir-se o embolicar-se prèviament abans de ser venuts o ser exposats a la parada.
  • En qualsevol espai cal disposar de 2,5 m2 per persona i cal assegurar la neteja i desinfecció periòdica d’espais i superfícies que puguin tenir contacte amb més d’una persona.
  • Es recomana disposar de punts amb dispensadors d’hidrogel, així com agents o voluntaris que vetllin pel compliment de les mesures a les parades i entre els clients.
  • Es recomana disposar de senyalització a terra per assegurar la distància d’1,5 m entre el comprador i el venedor i el producte exposat. Es recomana establir també senyalització i vigilar la distància interpersonal a les cues o disposar de mecanismes amb tiquet de torn per evitar-les.
  • En l’aplicació de les mesures preventives, s’han d’aplicar els plans sectorials de l’activitat comercial i la restauració que podeu trobar a la pàgina de Plans sectorials (en allò que no s’oposi a les mesures més restrictives de les resolucions SLT/2546 i SLT/2568 que ja s’esmenten en el document del Pla d’acció del sector restaució).

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC desitgem a totes les persones consumidores una celebració de la Castanyada i Halloween respectuosa i conscient amb la situació que estem vivint i demanem una màxima empatia amb la resta de ciutadans del nostre entorn.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Font: Departament d’Interior

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo