Fins a un cert punt podem entendre dintre del món global en què vivim que certes tradicions estrangeres aterrin al nostre territori, i més quan sempre hem dit que vivim en un país d’acollida.

Hem acollit el Halloween sense menystenir la Castanyada, hem adoptat el BlackFriday com un període de descomptes a milers de productes, i que aparentment en una cultura com la nostra que no se celebra la festa del dia d’Acció de Gràcies com als Estats Units, aquest període de descomptes no té cap mena de sentit.

El motiu de crítica realment és el fet que sota el paraigua del BlackFriday, s’ha anat allargant el període de descomptes, començant per tres dies previs, a una setmana i ara a tot el mes. És intolerable que en un moment com el que estem vivint, on la crisi del coronavirus està fent molt mal al comerç territorial, surtin les grans empreses i sobretot les empreses on-line fent aquests descomptes durant tot el mes amb el nom del BlackNovember.

No pot ser que just abans del període nadalenc, on el volum de vendes augmenta, aparegui una nova finestra d’ofertes i promocions que duri més d’una setmana. Això només pot fer que perjudicar el comerç local i alhora contribuir a un consum excessiu i descontrolat.
No hem d’oblidar que aquí ja tenim uns períodes marcats com a rebaixes estipulats per llei i que realment sí que tenen un context cultural.

És per això que des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC critiquem profundament l’abús del nom comercial del BlackFriday que es dóna aquests darrers anys, i que si segueix en aquesta línia perjudicarà moltíssim al nostre sistema de comerç territorial.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions