El Consejo de Ministros ha decidit per fi baixar el tipus d’IVA de les mascaretes.

Sembla que després de molts mesos de pandèmia han entès que no només es tracta d’un producte de primera necessitat, sinó que resulta ser un producte d’ús obligatori, i no pas un producte de luxe tal com semblava ser pel tipus d’IVA que tenia (21%)

Avui han pres la decisió de baixar-ne l’IVA per tal de reduir el cost per les persones consumidores, però la mesura no serà efectiva fins que el dia 17 de Novembre no s’aprovi pel mateix Consejo de Ministros i pugui ser publicada com a decret llei.

A partir de les hores, aquests productes tindran un IVA superreduit del 4% com tots els productes bàsics i de primera necessitat.

Sens dubte, aquesta mesura del govern ha tardat massa a sortir, ja que hauria d’haver estat presa aquesta decisió des del moment en què la Unió Europea va “permetre” baixar el tipus impositiu d’aquests productes sense sanció pels països.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC aplaudim aquesta decisió, però creiem que han anat massa tard a prendre-la i finalment aprovar-la.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions