El Consejo de Ministros ha decidit per fi baixar el tipus d’IVA de les mascaretes.

Sembla que després de molts mesos de pandèmia han entès que no només es tracta d’un producte de primera necessitat, sinó que resulta ser un producte d’ús obligatori, i no pas un producte de luxe tal com semblava ser pel tipus d’IVA que tenia (21%)

Avui han pres la decisió de baixar-ne l’IVA per tal de reduir el cost per les persones consumidores, però la mesura no serà efectiva fins que el dia 17 de Novembre no s’aprovi pel mateix Consejo de Ministros i pugui ser publicada com a decret llei.

A partir de les hores, aquests productes tindran un IVA superreduit del 4% com tots els productes bàsics i de primera necessitat.

Sens dubte, aquesta mesura del govern ha tardat massa a sortir, ja que hauria d’haver estat presa aquesta decisió des del moment en què la Unió Europea va “permetre” baixar el tipus impositiu d’aquests productes sense sanció pels països.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC aplaudim aquesta decisió, però creiem que han anat massa tard a prendre-la i finalment aprovar-la.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo