Davant la nova doctrina jurisprudencial dictada pel Tribunal Suprem, que s’ha donat a conèixer mitjançant NOTA DE PREMSA de data 24 de gener.

La UCC recomana a tots aquells associats interessats a reclamar les seves despeses hipotecaris, que formalitzin un nou i últim requeriment a les entitats respectives als efectes següents:

a) En primer lloc, evitar un llarguíssim procediment. Totes les demandes es substancien davant un únic jutjat provincial absolutament col·lapsat, fet que suposa pràcticament un any i mig o dos anys de tramitació per a la primera instància.


b) En segon lloc, evitar que les entitats esperin una Sentència sense costes, justificant dubtes de dret a la reclamació. Si se’ls requereix amb la nova doctrina jurisprudencial no podran al·legar desconeixement del criteri del nostre més alt tribunal. entenem que aquest tràmit suposa una nova demora, però considerem important evitar al màxim les lentíssimes reclamacions judicials.

Desconeixem si les entitats faran cas omís a aquest ultimàtum però, en qualsevol cas, suposa davant el jutjat que hagi de resoldre que el consumidor ha intentat absolutament totes les opcions prèvies a un procediment judicial, el que lògicament haurà d’incidir en una condemna en costes d’estimar- la demanda.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions