A partir de la sentència del Tribunal Suprem de 27 de gener de 2021 s’han reassignat les despeses hipotecàries entre les entitats financeres i els consumidors.

En primer lloc, es considera que totes les hipoteques signades posteriors al 10 de novembre de 2018, és l’entitat financera la que s’ha de fer càrrec de l’impost d’Actes Jurídics Documentats.

Pel que fa a les despeses notarials, la documentació requerida per la constitució de la hipoteca seran les entitats financeres que s’hauran de fer càrrec de les primeres còpies, mentre que el consumidor haurà d’encarregar-se de la resta de còpies i de les despeses en cas de cancel·lació. En cas de modificacions o novacions es repartiran a mitges entre les dues parts.

En tercer lloc, les despeses associades al registre de la propietat també les assumeix l’entitat financera. De la mateixa manera passa amb les despeses de gestoria.

Per últim, pel que fa a les despeses de taxació, totes aquelles fetes després del 16 de juny de 2019 se n’haurà de fer responsable el consumidor.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

 

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo