El president de la automotriu, Rupert Stadler, ha estat detingut preventivament aquest dilluns per la seva pressumpta implicació en la manipulació de centenars de milions de vehicles dièsel del grup Volkswagen per esquivar els controls mediambientals, un escàndol conegut com a ‘dieselgate’.

Segons ha confirmat un portaveu de la multinacional alemanya, les autoritats germàniques hauran de determinar ara si el màxim responsable d’Audi, a qui se li segueix aplicant la pressumpció d’innocència, romandrà sota custòdia policial durant els propers dies. Encara provisional, la detenció de Stadler suposa l’arrest de major rang realitzat a dia d’avui contra el poderós fabricant automobilístic alemany.

Enllaç al Seguiment de l’Acció Col·lectiva de Volkswagen:

La seva detenció es produeix només una setmana després que la Fiscalia de Munich l’assenyalés a ell i a un altre alt càrrec de la junta directiva de l’empresa com a sospitosos de conèixer i participar en aquesta manipulació deliberada de vehicles. Tots dos són acusats de frau i de falsificació indirecta de certificats.

Registre al seu apartament

Dilluns passat les autoritats ja van dur a terme una batuda al seu domicili particular a la recerca de proves que l’inculpassin. Segons recull la premsa alemanya, els investigadors haurien trobat correus electrònics de finals del 2015 que apunten que Stadler podria haver conegut el frau perpetrat a Audi i, tot i així, haver-ho permès. La junta directiva de la signatura es reunirà aquest mateix dilluns per traçar un pla.

La Fiscalia de Munich, encarregada de portar el cas de l’escàndol, també té sota lupa a altres 19 sospitosos de participar en el ‘dieselgate’ per conèixer l’aplicació d’un programari il·legal en cotxes que després es van vendre per tot Europa. Tot i que la llista de detencions i la factura segueix creixent, Volkswagen ja ha donat per superat l’escàndol duplicant els seus beneficis.

Font: El Periódico

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org