Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, aprofitant la commemoració del Dia Mundial del Reciclatge, volem reivindicar la necessitat de rebre la informació clara i transparent de les polítiques de gestió de residus. D’aquesta manera, el consumidor pot ser conscient de que l’esforç i la dedicació en la separació de residus al seu domicili és rentable i beneficiós pel medi ambient.

El reciclatge aporta beneficis mediambientals considerables, permetent:

  • Convertir els residus en productes nous estalviant matèries primes;
  • Reduir les emissions de gasos hivernacle;
  • Evitar residus en l’entorn natural;
  • Aprofitar al màxim els recursos naturals com l’aigua o l’energia.

En aquest procés, és imprescindible la sensibilització dels ciutadans i la participació activa dels consumidors, tant a la compra com a la separació correcta d’envasos pel reciclat. A més, el reciclat contribueix a la millora de l’economia dels països i a la generació de llocs de feina verds. Això però, necessita un esforç de tots els sectors implicats, remarcant el paper de les Administracions i dels sectors productius.

Per tant, des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC commemorant la celebració del Dia Mundial del Reciclatge, reivindiquem polítiques d’incentius que fomentin la recollida d’ampolles de plàstic i llaunes en els esdeveniments culturals, esportius, festius; així com del reciclatge i la reutilització d’altres materials que contaminin el medi ambient de manera agressiva como les piles o les bateries, realitzant campanyes educatives i ciutadanes.

A més, és necessari dur a terme campanyes de conscienciació contínues entre els ciutadans sobre les conseqüències dels hàbits de consum actuals i els problemes que estan provocant, i fomentar la modificació d’aquests hàbits.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org