El certificat Covid entrarà en vigor aquest divendres, després d’una setmana d’aplaçament.

El dijous 25 de novembre de 2021 es va comunicar la implantació del certificat Covid, que ja era instaurat en l’oci nocturn i casaments, per altres sectors com la restauració, hotels, residències i gimnasos.

Aquest fet va provocar que totes aquelles persones que estaven vacunades i no s’havien descarregat el certificat per diferents motius, ho fessin a través de l’Aplicació La Meva Salut, cosa que va provocar que aquesta es col·lapses. Aquest col·lapse va haver d’aplaçar el certificat fins aquest divendres 3 de desembre de 2021. Des d’aquest dilluns 29 de novembre hi ha hagut uns 2 milions de descàrregues.

Tal com hem nombrat anteriorment, el certificat entrarà en vigor a partir de les 00:00h del divendres 3 de desembre per totes aquelles persones majors de 13 anys. Cal recordar que les vacunes no estan acceptades, actualment, pels menors de 12 anys i, per tant, aquestes no tenen accés al certificat. Aquest s’haurà de mostrar abans d’entrar a bars, restaurants, gimnasos i residències.

En cas de ser una persona que no està vacunada o de no tenir la pauta complerta, s’haurà de presentar una prova diagnòstica negativa o un paper acreditatiu conforme s’ha passat la malaltia recentment.

Aquest fet ve causat per l’augment d’ingressos tant en planta com a unitats de cuidats intensius (UCI) durant les últimes setmanes i l’aparició de la nova variant anomenada òmicron, la qual es comenta que és més contagiosa. Tot i això, no es pot confirmar que el certificat sigui una eina útil o no per rebaixar aquesta pressió que va augmentant lleugerament fins que no s’implanti i mostri si es possible controlar la pandèmia i evitar imposar altres restriccions.

L’exigència del certificat Covid a aquests nous sectors, ha provocat un petit augment de la vacunació a causa de que moltes de les persones que no s’havien vacunat fins ara hagin accedit a fer-ho per tal de poder tenir accés i no sentir-se discriminades.

Tot i això, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha d’aprovar la petita modificació de l’edat de 12 a 13 anys. Aquest ja va aprovar l’ampliació del certificat fa una setmana.

On ens demanaran que mostrem el certificat?

 • Discoteques i bars musicals: L’oci nocturn va ser el primer en implantar el certificat Covid en data 8 d’Octubre de 2021. La primera nit va tenir problemes amb l’aplicació CertificatCOVID.
 • Casaments, banquets i celebracions amb balls: Un mes més tarda es va ampliar el certificat en aquest sector, sempre en espai tancats com hotels i restaurants. El TSJC va avalar-ho, igualment com va ocórrer amb l’oci nocturn.
 • Bars i restaurants: És un dels primers sectors que s’amplia aquest divendres però té diverses excepcions: no afecta a les terrasses, on es podrà consumir sense necessitar el certificat.
 • Gimnasos i equipaments esportius: Un dels altres sectors que s’amplien aquest divendres. S’haurà de presentar el certificat per tal d’accedir a les instal·lacions.
 • Residències de gent gran: Tercer sector que s’amplia el certificat aquest divendres amb l’objectiu de protegir el col·lectiu amb més risc i un dels més afectats per la pandèmia. Tots els familiars que vulguin visitar a algú ingressat en una residència hauran de mostrar el certificat o algun document conforme són negatius o han passat recentment la malaltia. En cas de no tenir la pauta complerta, es farà un test d’antígens per tal de corraborar que no tenen la malaltia.
 • Restauració o ball dins de teatres, cinemes, auditoris o circs: No tenen la obligació de demanar el certificat però sí que ho podran fer els bars o restaurants situats dins d’algun d’aquests recintes. Si l’activitat que es realitza és ball, també ho podran demanar. La Generalitat no descarta que la següent setmana o en poques setmanes, el certificat sigui obligatori en tot el sector.

A Catalunya podem obtenir el certificat en tres simples passos:

 • Accedir a la web La Meva Salut
  • Primer pas: Anar a l’apartat “Vacunes i Certificat Covid UE”
   Ens apareixeran tres opcions

   • Certificat Covid Digital UE
   • Estat vacunal
   • Justificant vacunal
 • Certificat Covid Digital UE
  • Segon pas: Cliquem a la pestanya Certificat Covid Digital UE
   Apareixen tres opcions

   • Certificat de vacunació
   • Certificat de prova negativa
   • Certificat de que hem passat el coronavirus
 • Sol·licitar-lo i descarregar-lo
  • Tercer i últim pas: Opcions:
   • Si estem vacunats triem “Certificat de vacunació”
    • Al clicar sol·licitar ens apareixerà un codi QR que podem ensenyar des del mòbil
    • També es dona l’opció de descarregar just a sota del codi QR el qual podrem descarregar el document en el ordinador o en el mòbil i poder circular lliurement per la UE

També es pot obtenir el certifcat a través de qualsevol web o aplicació d’un servei públic de Salut.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo