Un 50% dels espanyols afirma que avui existeix una major consciència sobre la sostenibilitat que abans de la pandèmia. 

Segons l’estudi «La Red del Cambio: nuevas formas de consumir, vivir y liderar el desarrollo sostenible», realitzat per Wallapop en col·laboració amb Ipsos, la població espanyola han incorporat hàbits sostenibles a les seves rutines diàries arran de la pandèmia i aposten cada vegada més per un consum responsable i una economia circular: un de cada cinc afirma que gastarà més en productes de segona mà que en articles nous en els pròxims cinc anys. 

L’estudi mostra que el mercat de productes reutilitzats es troba “a l’alça i a un ritme creixent després de la pandèmia”, i ha generat un “canvi significatiu”, ja que ha arrelat entre la població conductes com l’estalvi, evitar despeses innecessàries, el consum de proximitat, la reducció de residus o el reciclatge, i no es preveu un canvi a curt termini.

En aquest context, el mercat de segona mà s’ha vist reforçat. L’estudi revela un increment significatiu respecte a 2020 entre aquells que declaren haver comprat béns de segona mà en l’últim any: un de cada tres espanyols compra més productes d’aquest tipus ara que abans de la pandèmia. En paral·lel, la pandèmia ha frenat el consumisme en favor del consum responsable, en el 66% dels enquestats.

D’altra banda, dos de cada tres consumidors valoren molt positivament la seva contribució a la sostenibilitat del planeta, els preus més accessibles i la gran varietat d’oferta disponible. D’entre aquells que ja compren i venen segona mà, el 57% admet que donar una segona vida als seus objectius els hi proporciona benestar. D’aquests, un 55% atribueix aquest sentiment positiu al fet que els permet col·laborar amb la sostenibilitat del planeta, un 52% valora que els hi suposi una font d’ingressos extra i un 41% sent que ajuda a altres persones.

En tot cas, en plantejar qui té la responsabilitat de cuidar el planeta, els enquestats consideren que “els individus són els principals responsables” amb un 73%, tot i que “exigeixen que institucions i empreses liderin el canvi”.  

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo