Les botigues petites i de proximitat les més afectades, sempre i que no actuïn amb petits proveïdors.

Les empreses catalanes dedicades a la comercialització de joguines denuncien problemes de subministrament, sobretot totes aquelles que provenen del mercat asiàtic. Tot això passa en plena campanya de Nadal i a prop de la celebració de Reis.

Totes les joguines que han arribat en contenidors durant aquesta setmana hi estan afectades i, per tant, no arribaran a temps a la botiga. Això ha passat a causa de que no s’han complert els terminis des de Xina, Índia o Vietnam.

Totes les empreses que han patit aquest problema veuran afectats la seva economia, també cal fer repercussió a l’encariment de les matèries primeres. IMC Toys ha optat per apujar els preus de les seves joguines a partir del gener de l’any 2022.

Les empreses han hagut de ser molt transparents amb els seus client a l’hora de comunicar aquest retard. Un del regal més afectat ha estat el producte estrella d’aquestes festes, la joguina Bebé Llorona, en la que s’ha treballat molt per poder-la anticipar, tot i que no hi ha altres proveïdors més propers.

En canvi, els petits proveïdors, que normalment treballen amb empreses de proximitat, han augmentat la seva demanda. Tot i això, comporta el seu risc.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya – UCC sempre hem intentat donar suport al comerç de proximitat, un comerç que poc a poc es va perdent a causa de l’augment de grans superfícies.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo