El Tribunal Suprem ha rectificat la seva jurisprudència i assenyala que qui ha d’abonar l’impost sobre actes jurídics documentats en les escriptures públiques de les hipoteques són les entitats bancàries i no els consumidors.

D’aquesta manera el Tribunal Suprem estableix el següent: el sujeto pasivo en el impuesto sobre actos jurídicos documentos cuando el documento sujeto es una escritura pública de préstamo con garantía hipotecaria es el acreedor hipotecario, no el prestatario.

Tanmateix en la Sentència es diu que l’obligat al pagament del tribut en aquests casos és el creditor hipotecari (banc), ja que és l’interessat en que es documenti en instrument públic el préstec que ha concedit i la hipoteca que s’ha constituït en garantia de la seva devolució.

Una vegada s’ha pronunciat el TS a partir de la setmana vinent tornarem a obrir el termini per tal que tots els consumidors/es que ho desitgin puguin acudir a la via judicial per tal de reclamar els seus diners.

Recordeu que si teniu algun dubte o consulta sobre les despeses d’hipoteca o sobre qualsevol altre tema relacionat en el món del consum, us podeu posar en contacte amb nosaltres a través del telèfon 934546776, per correu electrònic ucc@consumdors.org o presencialment a la nostra seu.

Des de la  ÚNIO DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA –UCC creiem que és una gran noticia i seguirem treballant per a la defensa dels drets i deures de les persones consumidores

A continuació els deixem la sentència:

Sentència AJD

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

logo UCC

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org