Les entitats bancàries es comprometen a facilitar l’accés als seus serveis dels més grans de 65 anys.

Aquest passat dilluns 21 de febrer de 2021, els bancs han firmat un nou protocol per facilitar l’accés de la gent gran, majors de 65 anys, als seus serveis i evitar el que s’anomena “exclusió financera”, provocada pel tancament de diverses oficines i la digitalització.

Els responsables de l’Associació Espanyola de Banca, la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvi i la Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit han signat aquest acord.

Un dels punts en que s’han compromès les entitats bancàries és a ampliar l’horari d’atenció a les oficines de 9h del matí a les 14h del migdia com a mínim. També que hi hagi un servei de caixa en aquest horari i almenys una persona a l’oficina per atendre a les persones més grans de 65 anys o amb discapacitat.

D’altra banda també inclou el reforç de l’atenció telefònica entre les 9h del matí i les 18h de la tarda amb números de telèfon gratuïts, no de pagament, i atesos per persones, no per sistemes informàtics. També es comprometen a adaptar els caixers automàtics, les pàgines web i les aplicacions perquè siguin més fàcils de fer servir i arreglar els caixers automàtics espatllats en màxim dos dies.

Totes aquestes mesures s’han de posar en marxa el més aviat possible, com a màxim en un termini de sis mesos, incloent una formació per al personal de les oficines com pels clients que ho necessitin.

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC vàrem tenir una sessió de treball juntament amb altres associacions per tal d’aconseguir aquestes mesures que, per fi, aplicaran en la millor brevetat possible.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo