Mentre el Govern debat la creació d’una autoritat que pugui sancionar a bancs, asseguradores i firmes d’inversió pel mal comportament davant els seus clients, les entitats segueixen sense obeir els dictàmens del Banc d’Espanya perquè no són vinculants. L’any passat, el supervisor bancari va donar la raó al client en 1.473 casos pel mal comportament de les entitats financeres, però aquestes es van negar a admetre-ho. Davant aquesta situació, els ciutadans només els hi queda l’opció més lenta i cara que és acudir als tribunals.

Les reclamacions van créixer un 45,6% durant l’any passat fins a arribar a les 21.320. Tanmateix, cal assenyalar que els serveis d’atenció al client dels bancs van rebre 828.000 queixes de les seves entitats. La tendència s’agreuja. Els bancs van rectificar en 2020 menys actuacions que l’any anterior. Van admetre el seu error davant el client en el 69,4% dels casos, mentre que en 2019 van obeir en un 73,1% de les ocasions.

 

Els bancs amb més reclamacions

 

Font: Banc d’Espanya

 

Els pagaments d’hipoteca i targetes, les reclamacions més habitual

Les hipoteques són el producte pel qual més es reclama (26,9% del total), destacant les reclamacions motivades pel pagament de despeses de formalització i pels productes vinculats a les hipoteques. Les segueixen de prop les reclamacions per targetes (26,4% del total), que és la categoria que més creixement ha tingut (un augment del 114,7%). D’elles destaquen les reclamacions per operacions fraudulentes i per falta d’entrega de contractes o liquidacions. En tercer lloc, estan les reclamacions per comptes i dipòsits (19,7%), destacant les relatives a càrrec de comissions en compte.

 

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo