En aquests temps afectats per la Covid-19, el contacte amb les persones ha de ser reduït al mínim, i molts establiments estan apostant cada vegada més pel pagament electrònic, sigui amb targeta o amb un dispositiu electrònic com el mòbil.

A continuació us deixem uns consells sobre aquest mètode de pagament. Si l’establiment comercial admet el pagament amb targeta de crèdit o dèbit, no pot incrementar els preus ni cobrar cap mena de comissió per al seu ús, llevat en el cas de les targetes anomenades “trilaterals” (American Express o Diners Club). La quantitat de la comissió aplicable a aquestes targetes no pot ser superior a les despeses que l’empresari hagi de suportar de forma directa pel fet d’admetre-les com a mitjà de pagament.

En tot cas, caldrà informar a les persones consumidores de l’import de la comissió aplicable o del seu mètode de càlcul. Les taxes d’intercanvi (comissions que cobra l’emissor de la targeta a l’establiment comercial o beneficiari) no poden superar el 0,2% en targetes de dèbit i el 0,3% en targetes de crèdit.

Si a l’establiment comercial s’accepten targetes o altres mitjans de pagament de manera habitual no se’n pot limitar l’ús en determinats períodes o condicions, com ara, per exemple, durant el període de rebaixes.
Per altra banda ens podem trobar que alguns establiments posen un límit per realitzar els cobraments electrònics, però és lícit fixar una quantitat mínima o màxima per al pagament amb targeta bancària, sempre que aquestes condicions no siguin abusives, és a dir, que estiguin incloses en unes franges adequades a la realitat social i econòmica d’acord amb el tipus d’establiment o el sector d’activitat de què es tracti.

L’establiment ha d’informar correctament del límit i la quantia de pagament, de manera semblant a com anunciar l’acceptació de la targeta bancària com a mitjà de pagament perquè la conegueu abans de fer la compra.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo