Com ja és pràcticament tradició torna l’estafa de les trucades perdudes. Una mala jugada que cada any cauen milers de persones.

Un twit de la Guàrdia Civil ha alertat a la població d’aquest tipus d’estafa.

Es tracta d’un sistema molt senzill a base d’una trucada amb un prefix força estrany, la majoria d’ells provinents de països africans com Costa d’Ivori (225), Ghana (233), Nigèria (234) o com països de l’Europa de l’est com és el cas d’Albània (355).

Diem que el mecanisme de l’engany és molt bàsic i senzill, ja que el consumidor rep una trucada prou curta per a escoltar-la però sense tenir temps de despenjar el telèfon, fent així que la majoria de gent torni la trucada, i aquest cop amb conseqüències econòmicament elevades: una part del cost de la trucada efectuada per l’estafat se l’emporta; i també una bona part dels diners que tu com a consumidor estaràs pagant.

Aquest tipus d’estafes s’acostumen a produir majoritàriament per aquestes èpoques, ja que és un moment d’estar en família i el trànsit de trucades és més elevat, però això no vol dir que passat les festes hàgim de despreocupar-nos, ja que en qualsevol moment ens hi podem trobar.

Malauradament, des de la via del consum, no es pot reclamar res en cas de ser víctimes d’aquesta estafa, ja que queda totalment fora de la jurisdicció d’aquest àmbit.

Hem d’estar pendents i alerta perquè si rebem aquesta trucada no s’ha de despenjar el telèfon ni tornar la trucada.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions