Un cop es va aprovar el decret que limita la temperatura en interiors a l’estiu a 27 graus i 19 graus a l’hivern.

Aquest dimarts 02/08/2022 ha estat publicat en el BOE el reial decret de mesures d’estalvi energètic aprovat pel Consell de Ministres. Aquest s’aplicarà una setmana més tard, el 09/08/2022 i estarà vigent fins el 01/11/2023.

Aquest reial decret limita la temperatura en interiors a 27 graus a l’estiu i 19 graus a l’hivern, obliga a tenir els sistemes de tancament automàtic de portes als establiments i exigeix apagar la il•luminació d’aparadors i espais públics a partir de les 22h.

L’objectiu que té aquesta normativa és reduir la dependència de Rússia.

Aquest s’aplicarà a l’interior d’edificis i locals destinats a:

– Administratiu: oficines, vestíbuls i zones d’ús públic.

– Comercial: botigues, supermercats, grans magatzems, centres comercials i altres espais similars

– Llocs de concurrència pública: centre culturals, espais on es facin espectacles públics i activitats recreatives, establiments de restauració i infraestructures destinades al transport de persones.

En canvi, estan exempts:

– Centres de formació.

– Centres sanitaris o hospitalaris.

– Perruqueries.

– Bugaderies.

– Gimnasos.

– Mitjans de transport.

– Recintes que justifiquin la necessitat de mantenir condicions ambientals especials.

Les sancions poden ser les següents:

– Lleus: Fins 60.000€.

– Greus: Fins 6 milions d’euros.

– Molt greus: Fins 100 milions d’euros.

Exemples d’aplicació d’aquest reial decret són els hotels en els quals a l’habitació no hi ha limitació però als espais comuns, restaurant i cafeteria sí que s’haurà d’aplicar.

Els espais que hagin de limitar la seva temperatura hauran de tenir cartells o pantalles, a l’entrada de l’edifici i de manera visible, que informin de les mesures que apliquin per l’estalvi energètic (informació sobre la temperatura, humitat, obertura de portes …). Es podran penjar fins el 02/09/2022.

D’altra banda, també hauran de tenir termòmetres visibles, els quals ens indiquin la temperatura i la humitat, pels usuaris.

Pel que respecta a la il•luminació dels aparadors, aquesta començarà a apagar-se a les 22h a partir del 30/09/2022. Només l’hauran d’apagar els aparadors i edificis públics que estiguin tancats a aquella hora.

L’obertura de portes és obligatòria per tots aquells edificis i locals que tinguin limitació de temperatura. Només estan exempts aquells que la legislació de seguretat ho impedeixi. Aquest sistema haurà d’estar implantat abans del 30/09/2022.

Els edificis que hagin fet una revisió d’instal•lació tèrmica abans del 31/01/2021, hauran de passar-ne una altra abans del 31/12/2022 per tal de que tots els edificis amb consum de climatització rellevant hauran passat la revisió en els darrers dos anys.

Vols saber totes les novetats sobre consum?

Rambla. Sta. Mònica nº 10, baixos (Barcelona)

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h

Divendres de 9.00h a 14h

934 546 776

ucc@consumidors.org

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. Tots els drets reservats. 
  Política de cookies Avís legal i condicions

Web gestionada per TambiénNo