Coincidint amb el començament de la campanya de la renda, s’ha detectat una estafa informàtica en què se suplanta l’Agència Tributària.

L’Oficina de Seguretat de l’Internauta (OSI), que forma part de l’Institut Nacional de Ciberseguretat espanyol (Incibe), ha alertat que hi ha en marxa una campanya d’enviament de correus electrònics amb la finalitat d’infectar ordinadors instal·lant-hi malware, programari maliciós que infecta l’ordinador o el mòbil.

L’OSI no explica cap finalitat concreta de la instal·lació d’aquest malware.

Explica que els missatges detectats porten per títol “Acció fiscal”, però que n’hi podria haver d’altres amb altres noms.

Un cop obert, el correu informa falsament d’una “acció fiscal registrada en la nostra base de dades” i ofereix un botó per “accedir a tota la informació”.

Aquest botó, així com l’encapçalament del missatge, reprodueix els logotips oficials del Ministeri d’Hisenda, l’Agència Tributària i la seu electrònica que permet fer els tràmits online.

El missatge, a més, ofereix un segon enllaç per clicar “si [l’usuari] no és redirigit per l’oficina electrònica”.

L’OSI també destaca que, a diferència d’altres missatges fraudulents, aquest es caracteritza per “no contenir grans errors ortogràfics”.

 

Cal haver executat els arxius

Si alguna persona que ha rebut aquest correu ha clicat a algun d’aquests dos enllaços i després ha executat els arxius descarregats, l’OSI adverteix que “és possible que el dispositiu s’hagi infectat”, recomana escanejar-lo amb un programa antivirus i ofereix la seva assistència.

Si només s’ha obert el correu o s’han descarregat els arxius, sense executar-los, l’equip no s’ha infectat. El que cal fer és esborrar-los del dispositiu.

LA DEFENSA DE LES PERSONES CONSUMIDORES ÉS LA NOSTRA RAÓ DE SER.

 

Font: Redacció Noticies CCMA

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions