El Reial Decret 1181/2018 que fa referència a l’origen de la llet usada com ingredient principal a l’etiquetatge de la llet i productes làctics, entrarà en vigor aquest 22 de gener.

Amb la nova normativa, entra a formar part de l’envàs i l’etiquetatge una nova manera de donar-nos informació.

Es tracta d’una normativa expressa i concreta pel sector làctic. I que regula, no tant sol la llet com a producte, sinó tots aquells productes làctics que tinguin llet com a principal ingredient, amb un percentatge superior a la meitat del producte final.

Saber on es fa la llet, ens ajuda a decidir.

En part, aquesta normativa ve de la reclamació dels consumidors de conèixer l’origen de la llet dels productes làctics que consumim diàriament.

S’haurà de mostrar a l’etiqueta del producte, l’origen d’aquesta matèria prima principal, mostrant com a mínim el país d’origen, encara que la mateixa normativa permet posar regions protegides.

D’aquesta manera, els consumidors, podrem veure, de forma total, l’origen d’on s’ha munyit, i on s’ha processat i transformat. Fet que afavoreix a la tria d’una marca o una altra, fent així que el consumidor tingui més informació per escollir millor.

Cal indicar que aquesta normativa afecta igualment a tots aquells productes làctics que tenen més de la meitat de llet en el seu producte, com són: iogurt, nata, mantega, formatges o mató entre altres.

Escollir millor implica comprar millor

Segons portaveus del sector làctic, el consumidor espanyol prefereix consumir producte nacional, encara que fins ara no era coneixedor, generalment, d’on procedia la llet que consumien, ja que no figurava a l’etiquetatge dels productes làctics consumits.

Des del sector esperen que davant d’aquest fet, el consum de llet augmenti, ja que segons marca el decret els fabricants podran vendre sense etiquetar la llet, fins que se’ls acabin les existències a partir de l’entrada en vigor. És a dir que a partir del dimarts 22 de gener, tota la llet que sigui de nova producció haurà d’anar envasada i etiquetada tal com marca aquest decret

Des de la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC pensem que és una normativa que farà que molts consumidors no tinguin cap dubte a l’hora de comprar el producte i, que al mateix moment, augmentarà el consum nacional i internacional. Per la nostra part seguirem defensant els drets dels consumidors.

Noticia extreta d’EUROPA PRESS

LA DEFENSA DELS CONSUMIDORS ES LA NOSTRA RAÓ DE SER

VOLS ESTAR AL DIA?

Apunta't per rebre les nostres noticies de consum.

Rbla. Sta. Mònica nº 10, bxs.

08002 - Barcelona

Web gestionada per TambiénNo

Amb el suport de:

agencia catalana del consum

diputació de Barcelona

El nostre horari:

Dilluns a Dijous de 9.30h a 14h i de 15h a 18h
Divendres de 9.00h a 14h
Telèfon: 934 546 776
Whatsapp: 689894750
ucc@consumidors.org

2021. UNIÓ DE CONSUMIDORS DE CATALUNYA-UCC. All rights reserved.  |  Política de cookies Avís legal i condicions